Onko kasvojumppa vain naisten hömppää?

Minä tässä blogissani taidan kirjoitella juttuni aika lailla naisnäkökulmasta (yllätys yllätys) ja suunnatakin tekstini enemmän naisille. Onko siis kasvojumppa naisten juttu vai sopiiko se myös miehille?

No arvaatte varmaan vastauksen: miksei sopisi miehille yhtä lailla. Aika vähän kyllä kasvojumppaaviin miehiin törmää foorumeita lukiessa, mutta kyllä heitäkin on. Voihan olla, että he eivät hirveästi pidä haloota itsestään naisvaltaisilla foorumeilla 🙂

Miehillä kun on paksumpi iho ja erilaiset hormonit (se testosteroni…), niin monet heistä säästyvät huomattavasti paremmin pikkurypyiltä kuin naiset, mutta miehetkään eivät säästy kasvojen juonteilta – siis otsan vaakajuonteilta, 11-rypyiltä kulmien välissä, nenänpieli-suupieli -juonteilta ja roikkuvilta poskilta. Ja näihinhän kasvojumppa siis tehoaa kyllä.

Miehillä on muuten vielä sellainenkin etu, jota varmaan moni mies ei eduksi miellä, mutta kasvojen ihon kunnon kannalta se on hyvä juttu. Nimittäin – parranajo! Mitäkö iloa siitä sitten on? No, olen aiheeseen joskus törmännyt aikaisemminkin, mutta tätä blogikirjoitusta varten piti taas alkaa urakalla lukea, mitä siitä sanotaan. Heh, arvatkaapas mikä on lopputulos 😀 No, se on kuulkaas hyvät naiset niin, että mars partaa ajamaan vaan kaikki tekin! Maailmassa on näköjään yllättävän iso määrä naisia, jotka riemumielin ajavat ”partansa” jotkut kerran kuussa, jotkut jopa päivittäin. Toisilla se on pakon sanelema asia, kun jouhia vaan pukkaa kasvoihin, mutta toiset tekevät sitä vain kauneuden vuoksi – hellä kuiviltaan tehty parranajo kun on erinomaista kasvojen kuorintaa. Siis, iho heleäksi parranajokoneella! Ja naaman vääntely samalla on myös oikein hyvää kasvojumppaa.

Ja … köh… pakkohan se oli testata, kun kerran asiasta päätin jotain tähän blogiin kirjoittaa. Siispä eilen nappasin ladyshaverin käteen ja sheivasin kasvoistani sen hennon vaalean untuvan pois, mitä ylähuulesta ja poskista löytyy. Mikäkö oli lopputulos? No tuota, eipä tuo naama oikein sen kummemmalta näytä eikä tunnu. Ei ole sänkeä näkösällä eikä tunnu sormiin. Ei iho ole sen heleämmän tuntuinen kuin ennenkään 😀 Ei kai se tosin yhdestä kerrata pitäisikään miksikään muuttua, mutta … No, aina voi toivoa. Ainiin, turha pelätä että sheivaus saisi karvat kasvamaan pikimustina ja paksuina takaisin. Ei se siitä sheivauksesta johdu, jos niin käy, vaan on ihan hormonaalinen juttu. Jos sheivauksella olisi niin hienoja vaikutuksia, niin kuvitelkaapa millaiset pehkot olisi sellaisilla, jotka ajat päätään jatkuvasti kaljuksi!

Tuota, taisin eksyä aiheesta. Kasvojumppa passaa siis miehille siinä missä naisillekin ja kyllä noita miespuolisia jumppaajiakin löytyy, joskin täytyy nuo aika lailla vähistä raapia kasaan. Klassinen esimerkki on aikaisemminkin blogissani mainostama Sanford Bennett, joka kasvojumppasi itsensä vanhasta miehestä nuoreksi:

Vasemmanpuoleisessa kuvassa hän siis on 50-vuotias ja oikeanpuoleisessa 72-vuotias. Teki hän samalla  kaikenlaista muutakin positiivista oman terveytensä eteen, joten ihan vain kasvojumpan ansioksi ei ulkonäon muutosta voi lukea, mutta kyllä silläkin oli oma osansa asiaan.

Toinen netissä tunnettu miespuolinen kasvojumppaaja on Thomas Hagerty, Shape Your Face -jumpan kehittäjä.

Carolyn’s Facial Fitnessin ennen ja jälkeen -kuvien joukosta löytyy myös miespuolinen jumppaaja, joka on saanut tosi hienoja tuloksia aikaan. Ja FlexEffectin kouluttajien joukosta löytyy erittäin aktiivinen, avulias ja positiivinen miespuolinen kasvojumppakouluttaja.

Mutta jo näistä vähistä esimerkeistä voi havaita, että tehoaa jumppa miesten kasvoihin siinä missä naistenkin! Ei siis muuta kuin miehetkin vaan ahkerasti jumppaamaan 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.