Kuvat kertovat enemmän kuin peili

Kasvojumppaajia kehotetaan ottamaan valokuvia itsestään säännöllisin väliajoin ja vähintäänkin silloin, kun aloittaa jumppaamisen. Minäkin olen tähän yllyttänyt. Mutta miksi ja millaisia kuvia?

Miksi kuvia?

No siksipä tietysti, että olisi todistuskappaleita tapahtuneesta muutoksesta 🙂 Eli kun tuota omaa nassua tuijottelee päivät pitkät peilistä, niin jumpan mukanaan tuomaa hidasta muutosta ei välttämättä huomaa ollenkaan. Tai jos huomaa, niin ei välttämättä hoksaa kuinka radikaalia se parhaimmassa tapauksessa saattaa olla. Siispä, kuvia kannattaa ottaa tasaisin väliajoin, vaikkapa 3-4 viikon välein. Onpa niistä sitten näyttää toisillekin, epäuskoisille, kuinka jumppa tehoaa. Jos tehoaa.

Millaisia kuvia?

Digikuvat kun ei nykyään maksa mitään, niin kuvien ottamisessa ei kannata säästellä (hei, kuka muistaa vielä sen, kun salamatkin piti kameraan ostaa erikseen?!). Eli ei muuta kuin eri valaistuksissa  salaman kanssa ja ilman ja eri ilmeellä heti parikymmentä kuvaa kerralla. Profiilikuvat kannattaa räpsiä molemmin puolin, sitten suoraan edestä tietysti sekä hymyillen että vakavana, ja vielä suoraan edestä yläviistosta otettuna saa hienoja varjoja kasvoihin. Niin ja 3/4-kuva eli viistosti edestä, molemmin puolin tietysti. Lisäksi voi räpsiä lähikuvia silmistä ja kaulasta ja käsistä ja dekolteesta ja … 🙂 Ja vaikka korvista! Korvia kannattaa hieroskella, ne tykkäävät siitä ja nuorenevat nekin.

Olisi aika hienoa, jos aina saisi sitten vertailukuvat otettua samassa paikassa ja samalla valaistuksella. Minun ennen ja jälkeen -kuvissani on aika monenlaista valaistusta ja kyllähän se vaikeuttaa kuvien vertailua ja tietenkin vähentää uskottavuuttakin. Mutta en vaan ole onnistunut saamaan samassa valaistuksessa sellaisia kuvia, että niitä voisi fiksusti vertailla, kun itse pääasiassa kännykkäkameralla otan kuvat. Ja no, ensisijaisesti minäkin ne otan itseäni varten kuitenkin. Jos joku ei halua uskoa jumppatuloksiini sen vuoksi, että kuvani eivät ole uskottavia, niin se ei minua haittaa 😀 Mitään kun en myy, niin mitään en menetäkään, jos minua ei uskota.

Miten kuvia kannattaa vertailla?

Helpointa kuvia on vertailla keskenään, jos niistä tekee saman kokoiset. Minä olen laittanut omat profiilikuvani PowerPointtiin rinnakkain ja rajannut ne sopivasti ja tökännyt tarkasti vierekkäin, leuka samalle tasolle, kasvot pystysuunnassa samaan asentoon jne. Kokeilin sitten sellaistakin kerran, että laitoin apuviivat kuvaan mukaan, eli muutaman vaakaviivan, joiden avulla pystyi näkemään onko esim. kulmakarvat korkeammalla kuin ennen tai onko leukalinja muuttunut.

Joskus muuten toisen ihmisen silmä näkee enemmän kuin oma silmä! Eli voi olla ihan hyvä idea näyttää vertailukuvia jollekulle muullekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.