Mihin jumppa tehoaa ensin?

Aina silloin tällöin näkee foorumeilla keskusteluja siitä, missä kohtaa kasvoissa jumpan tulokset alkavat näkyä ja kuinka nopeasti. Meistä jokainen on tietysti yksilö ja se vaihtelee paljon, miten kasvot reagoivat jumppaan. Kasvojen lihakset saattavat olla aika erilaisessa kunnossa – öisellä hampaanpurennalla saa itselleen kenties vahvat leukapielet, mutta silmäluomet voivat roikkua. Tai jos nukkuu kovin ilmeikkäästi, niin otsalihakset saattavat olla tiukassa kunnossa, mutta posket valahtaneet. Ja niin päin pois. Eli kovin yksilöllistä on se, mitkä paikat ekana reagoivat jumppaan. Mutta Cynthia Rowlandin Facial Magic -sivuilta (ja taas yksi uusi jumppa… blogaan tästäkin joskus) löytyy ohjeellinen järjestys ja aikataulu siitä, mihin jumppa tehoaa:

VIIKKO 1: Otsa – Yläluomet – Poskipäät

VIIKKO 2: Leukalinja (”Jowls”, ”hamsterinpussit”) – Suupielien pussit

VIIKKO 3: Leuka – Kaula

VIIKKO 4: Ylähuuli – Alaluomet (”Lower eye”)

VIIKKO 5: Otsan pystyviivat – Leuka ja alahuuli

VIIKKO 6: Otsan vaakaviivat – Kaula

VIIKKO 7: Alaluomet (”Lower eye”) – Poskien takaosa (”Back of Cheeks” – en oikeasti ymmärrä mitä tällä tarkoitetaan)

VIIKKO 8: Poskien takaosa (”Back of Cheeks”) – Silmien naururypyt (”Crows feet”)

VIIKKO 9: Nenänvarsi – Nenä-suupieli -juonteet (”Laugh lines”)

On vähän enemmänkin kuin kyseenalaista antaa näin selkeää listaa ja vielä tuollaisia selviä aikamääriä sille, miten muutos tapahtuu. Minua kaihertaa todella todella paljon, että kun väitetään, että jossain noinkin tiukassa aikataulussa tapahtuisi kasvoissa selkeitä muutoksia – ainakaan viikossa tai kahdessa. Hohhoijaa. Miksi asettaa noin epärealistisia tavoitteita jumppaamiselle 😦 Tuossa ajassa toki alkaa jo jotain tuloksia tulla, mutta kyllä ne ovat kovin hienovaraisia ja näkymättömiä vielä.

Mutta se, mikä tuossa listassa on hyvää, on se että hyvinkin suurin piirtein tuossa järjestyksessä muutokset voisivat keskivertoihmisellä (heh, mistähän sellainen löydetään 🙂 tapahtua. Yleensä todellakin sanotaan, että silmät reagoivat aika nopeasti. Menevätkö sitten nuo muut kasvojen osat tuossa järjestyksessä – mene, tiedä! Tuo järjestys varmaan riippuu siitäkin, mitä jumppaa käyttää tai mitä paikkoja itse erityisen ahkerasti jumppaa. Laitoin tämän listan kuitenkin tähän näytille, kun joku kerran sellaisen on valmiiksi miettinyt. Sitä saa nyt sitten vapaasti siinä ihmetellä. Ihan hauskaa olisi kuulla, millaisia kokemuksia itse kullakin on tuosta järjestyksestä.

Itselläni ovat ekana lähteneet nousemaan poskipääni ja siinä samalla ovat silinneet nenä-suupielijuonteet ja suupieli-leukajuonteet pienentyneet. Ylähuuleni on myös reagoinut kiitettävästi jumppaan 🙂 Eli voisin sanoa, että minun kohdallani on mennyt 1, 2, 4. Aika lähelle siis tuota Rowlandin listaa.

4 ajatusta artikkelista “Mihin jumppa tehoaa ensin?

 1. Iiris

  1 ja 4, muusta en oikeastaan osaa vielä sanoa tai ei ole selkeää havaintoa. Eikä todellakaam tuollaisessa aikataulussa vaan paljon pidemmällä ajalla. Listasta sitäpaitsi puuttuu jotain olennaista kuten ihon kunnon paraneminen. Ja kaikkein tärkein: kasvojumpan psykologinen vaikutus, ilon ja toivon viriäminen, kun keski-ikääntyvä, pikkuhiljaa näkymättömyyteen häipymässä oleva nainen tuntee ulkonäkönsä olevan enemmän omissa käsissä ja yhä useammin katsoo peilikuvaansa armollisella, hyväksyvällä katseella. Tuo on ollut minun kohdalla ensimmäinen havaittava tulos 🙂

  Vastaa
 2. Minx

  Voi miten kauniisti sanottu tuosta psykologisesta vaikutuksesta! Tunnistan minäkin nuo tunteet, itsehallinnan ja oman itsensä hyväksymisen, armollisuuden näyttää siltä miltä näyttää. En ole itse kasvojumpan tästä puolesta juuri puhunut, mutta Louise Annette Ageless if You Daressa puhuu siitä mielestäni todella hyvin!

  Vastaa
 3. Jumppa

  Minä olen lähinnä harrastanut joogaa ja jumppaa, jossa olen huomannut myös kokonaisvaltaista kiinteytymistä, aivan kasvoja myötä. Kyse lienee ylipäänsä rasvaprosentin pienenemisestä. Pelkässä laihduttamisesssa huono puoli oli, että olen ollut aikoinaan lähellä sairaalloisen ylipainon rajaa, joten sitä venynyttä ihoa on sitten laihtumisen jälkeen ollut runsaasti, mutta todella rankalla jumppaamisella olen saanut poistettua löysää ihoa, eikä ole tarvinnut käydä kirurgin veitsen alla. Tiedän monia, itseäni pahempia tapauksia, joissa raskauden aikana ollaan lihottu hyvin paljon, ja synnytyksen jälkeen veltostumista on niin vatsassa, reisissä kuin rinnoissakin. Voi tietysti olla niinkin pahoja tapauksia että ainoa keino kiinteytyä on käydä leikkauksessa, mutta onneksi olin itse onnekkaampi enkä niin vaikea tapaus 🙂

  Vastaa
 4. Minx

  Miksei koko kropan jumppa vaikuttaisi kasvoihinkin. Olen itsekin monesti miettinyt, että vaikka kuntosalilla vääntäessä naama on niin tuhannen irveessä ja tiukalla, että jo on kumma, jos ei moinen irvistely vaikuta kasvolihaksiin. Eihän siinä vastusta ole, mutta lihakset tekevät töitä kuitenkin. Olen muuten itse käyttänyt ns. tärinälautaa (esim. PowerPlate) ja siinä värinä tuntuu kummasti kasvoissakin. Varmaan tehoaa(?).

  Onpa kiva kuulla, että venynytkin iho menee kasaan! Tai siis tiedän että menee, mutta aika hidastahan se yleensä on ja voisin kuvitella, että ihan äärimmilleen venynyt iho ei ehkä enää palaudu kokonaan. Kasvoissa onneksi ei iho kuitenkaan pääse ihan niin kamalasti venymään kuin pahimmillaan muualla kropassa, joten jumppaamalla on toiveita saada vaikutusta aikaan. Oletko ajatellut tehdä vielä erityisesti kasvojumppaa lisäksi? Olisi mukava kuulla tuloksia 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.