Jumppaan ja jumppaan ja mitään muutoksia ei näy

Mistä se voi johtua, että joskus kasvojumppa ei näytä tuottavan yhtään mitään tuloksia? Onko kasvojumppa todellisuudessa pelkkää humpuukia ja ajanhaaskausta? Voiko tosiaan olla niin, että jumppaaminen ei auta mitään?

Ehkä olet liian kärsimätön

Viikossa ei tapahdu vielä mitään, parissa kolmessa viikossa alat jo vähän itse tuntea pientä muutosta kasvoissasi, iho kenties tuntuu ja näyttää erilaiselta. Sitten alat epäillä omia silmiäsi ja luulet näkeväsi aina joskus jotain muutosta peilissä, mutta sitten muutos katoaa. Sen sai aikaan ehkä valaistus, tai ehkä sittenkin kasvoissasi on tapahtunut pieni muutos – et voi olla varma. Muutaman kuukauden kuluttua alat olla jo varma, että jotain muutosta on tapahtunut ja se näkyy jo valokuvissakin. Kun olet jumpannut vuoden ahkerasti, muutokset ovat jo aivan selviä.

Mutta ei siinä kaikki! Saat kaupanpäällisiksi vielä toisen veitsisetin … eiku 🙂 Jos siis jaksat jatkaa jumppaamista, niin vuosien kuluessa tilanne sen kuin parantuu. Kun katsoo vaikka Carolynin Cleavesin (CFF) kuvia, näkee että muutoksia hänen kasvoissaan on tapahtunut vielä vuosia sen jälkeen, kun hän on aloittanut kasvojumpan. Carolyn puhuu muutoksista hyppäyksinä, joita kasvoissa tapahtuu, kun jumppaa vuosia. Hän myös puhuu siitä, kuinka jumppaaja ikään kuin nuorenee samalla, kun ikävuosia tulee lisää.

Ehkä et itse huomaa tapahtuneita muutoksia

Oletko ottanut itsestäsi kuvia, kun aloitit jumppaamisen? Ja sen jälkeen säännöllisesti 3-4 viikon välein. Omia kasvoja kun tuijottaa kriittisesti joka päivä peilistä, ei välttämättä huomaa muutoksia, koska ne tapahtuvat niin vähitellen. Valokuvien ottaminen todella kannattaa ja muutoksien näkeminen omissa kuvissa on todella motivoiva juttu. Muutokset eivät tosin välttämättä näy kuvissa ihan heti, joten ei kannata heittää kirvestä kaivoon, jos kuvat eivät alkuun ole suotuisia.

Ehkä et ole jumpannut riittävän tehokkaasti

Jumppaatko kerran viikossa tai silloin, kun satut muistamaan? Vai jumppaatko säännöllisesti viisi kertaa viikossa (ja muistat pitää lepopäivän tai kaksi aina välillä)? Mene itseesi ja mieti oletko jaksanut panostaa riittävästi jumppaamiseen. Harmittavaa kyllä, kaapin pohjalla lojuva kasvojumppakirja ei nosta roikkuvia silmäluomia tai hamsterinpusseja minnekään.

Teetkö jumppaliikkeet ohimennen telkkarin ääressä? Sinänsä TV:tä tuijottaessa on ihan hyvä hetki jumpata, mutta saattaa olla, että silloin ei tee jumppaliikkeitä riittävän tehokkaasti vaan vähän puolihuolimattomasti. Teetkö siis kaikki jumppaliikkeet kunnon intensiteetillä, niin että jumppa tuntuu välillä ärsyttävän raskaalta?

Sekä riittävää intensiteettiä että riittävän tiuhaa jumppaamista molempia tarvitaan, että tuloksia syntyisi. Vähemmälläkin jumppaamisella tuloksia toki syntyy, mutta hitaaaaaaaaasti. Mutta kuitenkin, parempi että jumppaat vähän kuin ei ollenkaan! Kunhan muistat, että jos jumppaat vähän, niin tuloksetkaan eivät voi olla kovin ihmeellisiä.

Ehkä jumppasi ei ole riittävän tehokas

Teetkö netin ilmaisjumppia tai vaikka minun blogistani bongattuja yksittäisiä liikkeitä vai jumppaatko jonkun täyden kasvojumppaohjelman (kirja tms.) mukaisesti? Tiedän netistä ainoastaan yhden kohtuullisen ilmaisjumpan, joka sekään ei ole ihan kovin kattava (Thomas Hagertyn Shape Your Face). Jos haluat jumpasta tuloksia, kannattaa investoida johonkin kunnon jumppaan ja sitten myös jumpata sen mukaisesti. Myös kaupallisilla jumpilla on eroa, toiset ovat tehokkaampia kuin toiset. Onko käyttämäsi jumppa riittävän tehokas?

Oletko jumpannut liikaa

Näyttävätkö kasvosi uupuneemmilta ja ryppyisemmiltä kuin ennen jumppaamisen aloittamista? Oletko jumpannut tunnin päivässä neljä viikkoa putkeen, kahta tai kolmea eri jumppaohjelmaa käyttäen? Olet tainnut jumpata ihan liikaa, pidä ystävä kallis vähän taukoa jumppaamisessa! Kaikki lihakset tarvitsevat lepoa kehittyäkseen, kasvolihakset eivät poikkea tästä millään tavalla.

Jo yksi päivä lepoa voi tehdä ihmeitä tässä tapauksessa, ja jos ei päivän lepo auta, niin lepää viikko tai kaksi! Kasvosi kiittävät sinua.

Sopiiko juuri tämä jumppa sinulle

Tämä onkin kinkkinen juttu. Aina silloin tällöin tulee vastaan tilanne, jossa selvästikin jumppaohjelma ja jumppaaja ovat keskenään epäyhteensopivia, syystä tai toisesta. Joidenkin kasvot vain kukoistavat tietyn jumppaohjelman ansiosta ja toinen ohjelma saa naamataulun näyttämään todella kurjalta. Mitenkäs tämän voisi sitten tietää etukäteen? No ei mitenkään 😦 Tähän auttaa vain ja ainoastaan kokeileminen. Mutta lohdutukseksi voi sanoa, että useimmat tunnumme olevan niin keskivertokamaa, että mikä tahansa jumppa sopii hipiälle. Joidenkin kasvot sitten saattavat vaatia tehokkaampaa jumppaa, mutta suhteellisen harvoin kuitenkaan jumppa on todella epäsopiva jonkun henkilön kasvoille.

Summa summarum

On siis ihan mahdollista, että jumppa ei tosiaan ole tuottanut mitään tuloksia. On myöskin mahdollista, että et ole vain huomannut niitä. Jos sattumalta mikään yllä esitetyistä syistä ei tunnu tutulta ja siltikään ei tuloksia synny, niin kirjoittelepa minulle ja ihmetellään yhdessä mikä voisi olla syynä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.