Apua! Ovatko kaikki hyvät jumpat englanniksi?!

Minä täällä blogissani paasaan onnellisena milloin mistäkin ulkomaankielisestä kasvojumpasta tai webbisivusta ja jakelen linkkejä ja suosittelen kuinka juuuuuri tämä jumppa olisi maailman paras ja ratkaisisi koko maailman murheet ja peilistäkin jumpan jälkeen alkaa taas näkyä kaksikymppisen naamataulu. Mutta entäpä jos ”toinen kotimainen” ei taitu ja naama ei sitä ymmärrä, vaan itsepäisesti vaan hamsterinpussit ja bulldogin leukapoimut rehottavat, silmistä ei kohta näy kuin viiru yläluomien alta tai otsa on niin kurtussa, että ilme on aina maanantaiaamun näköinen 😦  Onko tähän mitään muuta ratkaisua kuin urheasti kestää osansa ja ajatella, että Luojan luomahan se minun naamanikin on, mikä minä pieni ihminen olen kapinoimaan vastaan…?

Ihan hirveän paljon ei valitettavasti ole valinnanvaraa suomenkielisissä kasvojumpissa, mutta tässä pikainen katsaus niihin, mitä minä tiedän olevan olemassa. Jos joku lukijoista tietää muista jumpista tai jos on kokemuksia (hyviä tai huonoja) jostakin näistä tässä esitellyistä, niin pliiiiis, kertokaa! Olisi hirveän hienoa, että meillä olisi suomeksikin mahdollisimman paljon kasvojumppatietoa tarjolla. Siksihän tätä blogianikin aloin juuri suomeksi kirjoitella, vaikka vähän houkutteli ajatus yrittää englanniksi sitä vääntää.

Method Putkisto – Luonnollinen kasvoklinikka

Tästä kirjasta ja sen edeltäjästä (Putkisto – Kasvokoulu) olen muutaman sanan milloin missäkin yhteydessä puhunut. Putkiston jumpasta on siis vanhempi ja uudempi versio ja kumpaakaan niistä en ole itse kokeillut, ainoastaan selaillut ja ihmetellyt tuota vanhempaa versiota. Tyypiltänsä jumppa on ennemminkin venyttelyä ja hengittelyä, hiukan joogamaiseen tyyliin, ennemmin kuin hikijumppaa, joskin on joukossa sellaisiakin liikkeitä, jotka varmaan tuntuvat ihan kunnon jumpalta 🙂 Jos pilates on tuttua, niin tämä on vähän saman tapaista, mutta kasvoille. Jumppa ehdotetaan tehtäväksi 2-4 kertaa viikossa iltaisin.

Catherine Pez: Kasvojumppa – Viiden minuutin ohjelma luonnollisen kauneuden säilyttämiseksi

Tämä kirja on ilmestynyt 2009 alkupuolella ja olen kerran sitä pyöritellyt sitä käsissäni ystävättäreni luona. Viisi minuuttia päivässä kuulostaa aika ihanalta ajatukselta. Nopeasti kun lukaisin kirjaa, tulin siihen käsitykseen, että jumpassa ei kovin paljoa käytetä vastusta. Liikkeet kuitenkin näyttävät järkeviltä (heh).

Tessa Thomas: Kauniit kasvot kotikonstein

Tässä kirjassa on kaikenlaista kauneudenhoitoon liittyvää asiaa, mutta  se sisältää myös kasvohierontaa ja kasvojumppaa. Molemmat ovat ihan fiksua puuhaa, joskaan taas kerran jumpassa ei juurikaan käytetä vastusta. Kasvohieronnasta on 4 minuutin ja 15 minuutin versio. Olen jonkun verran tehnyt tuota lyhyempää joskus vuosia sitten ja kyllä se hyvältä tuntuu. Lisäksi siis löytyy varsinainen kasvojumppa, jossa on 12 eri liikettä. Tätäkin olen tehnyt jonkun verran ja jälleen kerran ihan kivan tuntuinen juttu. Kirja on julkaistu vuonna 2000 ja sitä tuskin löytää kirjakaupoista enää, mutta kirjastosta voisi tärpätä tai kenties netin kautta antikvariaateista.

Wagner & Klein: Uusi kauneus – Luonnollinen kasvojenkohotus

Tässä kirjassa ei jumpata, vaan painellaan akupisteitä. Klein on oppinut tekniikan kiinalaiselta mestarilta, jonka johdolla hän opiskeli akupainantaa neljän vuoden ajan. Akupisteitä on ohjelmassa 18 kappaletta, joista 14 kasvojen ja kaulan alueella ja 4 käsissä. Ohjelman tekemiseen menee aikaa n. 20 minuuttia. Kirjan tekijät suosittavat, että ensimmäisen kuukauden ajan tekisi ohjelman joka päivä ja sen jälkeen 3-4 kertaa viikossa. Kokeilin itse ohjelmaa ja se on kyllä todella yksinkertainen, eikä akupisteitäkään ole vaikea muistaa. Helpointa olisi alkuun varmaan kun piirtäisi itselleen kasvokuvan, johon merkitsee kaikki akupisteet. Pisteitä painellaan joko sormenpäillä tai rystysillä. Vähän ongelmallista saattaa olla sekin, että kirjassa ei tarkkaan kerrota, kuinka kauan mitäkin pistettä pitäisi hieroa eli alkuun pitää vähän hakea tuntumaa 🙂 Hieronta kannattaisi tehdä koko kasvoille, mutta halutetessaan voi keskittyä vain kasvojen ongelmakohtiin, jos esimerkiksi ei ehdi tehdä koko ohjelmaa jonain päivänä. Tai ongelmapaikkoja voi hieroa enemmän kuin muita paikkoja. Kirjan tekijät vakuuttavat, että akupainanta todella toimii kuin kasvojenkohotus. Ja no, uskon minäkin että ei kai tätä väitettä ihan tyhjästä ole temmattu. Tätäkään kirjaa ei valitettavasti saa enää kuin kirjastosta tai antikvariaateista.

Tekeekös näillä jumpilla sitten mitään? Mikset näitä mainosta?

No en mainosta, kun en oikein tunne useimpia kauhean hyvin 🙂 Ihan varmaan niillä jotain tekee, joka ikusella. Ja jos ne eivät ole sieltä kaikkein aggressiivisimmasta päästä, niin aika paljon voi omalla toiminnallaan vaikuttaa minkä tahansa jumpan tehokkuuteen:

  • Kun jumppaat, niin keskity siihen täysillä, jännitä lihas loppuun asti tiukaksi, kuvittele että olet kuntosalilla!
  • Anna lihaksille vastusta. Jos ohjeessa annetaan liikkeelle vastusta omilla sormilla, mieti saisitko vastusta jotenkin vielä lisättyä.
  • Ole sitkeä. Jumppaa jumppaa jumppaa, vaikka tuloksia ei näkyisikään. Ota alkuun itsestäsi kuva ja kuukauden päästä seuraava ja taas kuukauden päästä jne. Ehkä kahden, kolmen kuukauden päästä voisi alkaa näkyä tuloksia. Ehkä vasta puolen vuoden päästä… viimeistään vuoden päästä. Jos ei tuloksia sittenkään näy, mieti teetkö jumppaliikkeet oikein tai riittävän tehokkaasti. Vertaa kuvia, saatat yllättyä iloisesti 🙂
  • Jumppaa riittävän monta kertaa viikossa. Jos suinkin pystyt, ota tavoitteeksi se, että jumppaat joka päivä. Sellaisia päiviä tulee aina eteen, jolloin ei ehdi syystä tai toisesta jumpata, mutta jos yleensä jumppaat joka päivä, niin silloin ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa.
  • Pidä kuitenkin taukopäiviäkin! Kasvojenkin lihakset tarvitsevat lepoa. Hyvä rytmi voisi olla esim. se, että jumppaat kolme päivää, pidät taukopäivän, jumppaat kolme päivää jne. Tai toinen hyvä tapa on se, että jumppaat tänään osan kasvoista, huomenna loput. Ja toistat tätä. Tai jos tuntuu siltä, niin jumppaa joka toinen päivä. Olennaista on kuitenkin se, että jumppaat säännöllisesti.
  • Opettele jumppaaminen elämäntavaksi. Jos on joku jumppaliike, jonka voit tehdä autolla ajaessasi, tee se aina kun ajat töihin tai töistä kotiin. Tee yksi, kaksi liikettä joka kerta, kun käyt vessassa, käsien pesun jälkeen, peiliin tuijottaen. Jumppaa, kun katsot TV:tä. Tiukimmat irvistykset kannattaa säästää ehkä ihan erikseen tehtäväksi, että niihin pystyy keskittymään kunnolla, mutta osa liikkeistä on sellaisia, että ne ihan hyvin tosiaan voi tehdä juuri siinä Kauniita ja rohkeita katsellessa 😛 Tai tee jumppa heti ekana aamulla ennen kuin nouset ylös, silloin se on pois siltä päivältä.
  • Asennoidu asiaan toisaalta myös niin, että kasvojumppa on asia, jonka kanssa olet naimisissa loppuikäsi 🙂 Sen vuoksi ei ole niin väliä, jos joskus jää jumppapäivä väliin, kunhan vaan sitkeästi jatkaa jumppaamista.

Siinäpä se 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.