Miten niin naamanvääntelyä? Eikö se muka tehoa kun irvistelee?

Kun googlaa sanalla ”kasvojumppa” niin mitä tulee vastaan ekalla ja tokalla sivulla (eli ne linkit, jotka useimmiten jaksaa jollain tasolla tsekata)? Alla oleva listaus on ehkä viikon takaa. Katsotaanpa mitä löysin:

No, mitä tästä jäi käteen? Paljon hauskaa ja kiinnostavaa luettavaa ja hupiakin sivussa. Entä jos lukija on huolissaan ikääntymisen merkeistä kasvoissaan ja haluaisi tosissaan tehdä asialle jotain kasvojumpan avulla – löytyikö apu?

Löytyi ”naistenlehtien naamanvääntelyohjeita”, joilla melkein voi heittää minun mielestäni kuikkaa, löytyi Putkiston Kasvokoulu -asiaa, Pezin kasvojumppaa. Näistä Pezin kirjasta en vielä tiedä mitään, mutta aion tutustua asiaan. Putkiston jumppa varmaankin tehoaa, ihan fiksulta se näyttää (mutta ei sekään ole siis ihan hirveästi minun mieleeni). Ja sitten ne ”naistenlehtien ohjeet”, joita löytyy kaikkein eniten ja joilla minusta on kaikkein vähiten tekoa … ja tehoa. Tottakai kaikki jumppaaminen auttaa! Ja kyllä näissäkin jumpissa tehdään ihan oikeita asioita! Varmaan jumppien suunnittelijoina on fysioterapeutteja ja muita ihan oikeasti asiaansa ymmärtäviä ihmisiä. Eivät ne siis missään tapauksessa ihan höpöjä ole. Mutta surullinen totuus on se, että näillä jumpilla ei kovin suuria saada aikaan 😦 Jotta ne tuottaisivat tuloksia, liikkeitä pitäisi tehdä ihan hirveän isoja määriä päivittäin. Ei olekaan siis ihme, että monesti näiden jumppien yhteydessä ei mainostetakaan, että tulokset olisivat kovin kummoisia. Päinvastoin esim. Yhteishyvän sivuilla todetaan, että ”Ryppyjä tai kaksoisleukaa kasvojumpalla ei saa pois, mutta ilmejuonteita voi tasoittaa, kunhan jaksaa harjoitella säännöllisesti.” No, onhan ilmejuonteiden tasoittuminenkin tietysti kiva juttu, mutta vielä hienompaa olisi, jos rypytkin katoaisivat tai ainakin vähenisivät, ja se kaksoisleuka…

Tekeekö siis kasvojumpalla yhtään mitään? Noh, voi katsoa minun ennen ja jälkeen -kuviani (joissa ei vielä kovin dramaattista eroa näy, mutta tulevaisuudessa toivottavasti näkyy!), samoin kuin netistä muualta löytyviä ennen ja jälkeen -kuvia. Kyllä tekee. Ja jos ei usko netistä muualta löytyviä kuvia, niin minulla ei ainakaan ole mitään syytä huijata tässä suhteessa. Mutta tehokkaammat kasvojumpat – ne jotka ihan oikeasti voivat rehellisesti luvata ryppyjen ja kaksoisleuan katoamista – ovat muutakin kuin X-O-X-O -hokemista. On todella hienoa, jos joku saa tuloksia aikaan myös vähemmän tehokkailla jumpilla. Ja voi olla, että jos riittävän nuorena aloittaa jumppaamisen, niin ei tehoja ehkä tarvitakaan niin paljon kuin jos aloittaa vasta sitten, kun kasvoissa on jo tapahtunut selviä muutoksia. En oikeasti tiedä, onko asia näin, kunhan vaan mietin.

Kasvojumppa on ihan samanlaista kuin muidenkin lihasten jumppaaminen: jos haluaa tuloksia, niin pitää jumpata tehokkaasti. No pain, no gain (à la Jane Fonda). Jos kuntosalilla nostaa kilon käsipunnuksia kuukaudesta toiseen, niin ei paljoa hauis kasva, vaikka toistoja lisäisi kuinka. Jotain vaikutusta silläkin tietysti lihaksiin on, mutta ei kovin isosti. Jos taas antaa lihaksille reippaasti enemmän työtä isommilla punnuksilla ja sopivalla määrällä toistoja, niin a vot, johan alkaa tuloksia syntyä. Ei ne kasvolihakset tässä suhteessa ole sen kummempia, paljon pikkuisempia vain. Eli tässä on ero ”naamanvääntelyn” ja tehokkaan kasvojumppaamisen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.