Kahden viikon tehojumppa peukaloille (ja kasvoille)

Olen jo muutamaan otteeseen mainostanut poskien tehojumppaani ja joku saattaa jopa olla utelias kuulemaan, mitä se oikein käytännössä tarkoittaa. No, ainakin se on peukalojumppaa! Agelessissä jumppa tehdään siten, että kasvolihasten liikkeelle annetaan vastusta omilla sormilla. Eli suomeksi: nipistetään jostain kohdasta kasvoja reilusti löysää nahkaa/rasvaa/tiukkaa lihasta (mitä nyt itse kullakin naamassa on) peukalon ja muiden sormien väliin LUJAA ja sitten irvistetään milloin mitenkin. Mistä kohdasta nipistetään ja millainen kauhea irvistys on naamalla, riippuu sitten siitä, mitä kohtaa kasvoista jumpataan. Tämä käy normaalistikin peukaloiden päälle, mutta auta armias kun normaalin 20 toiston sijaan tehdäänkin 180 toistoa… Ja tämä vielä kolme kertaa 😀 Eli yhteensä 540 toistoa. Jos tehojumppa ei toimi poskiini, niin peukalot ainakin voimistuvat! Epätieteellinen havaintoni on, että 8 tehojumppapäivän jälkeen peukaloni jaksavat jumpata reilusti paremmin kuin ekana tehojumppapäivänä. Poskeni sen sijaan väsyvät koko ajan enemmän … luulen että opin koko ajan tekemään jumpan tehokkaammin ja rääkkään itseäni koko ajan pahemmin 😀

Tehojumpan/intensiivijumppakauden idea on varmaan tuttu liikuntaa harrastaville. Taustalla on ajatus siitä, että muuttamalla rutiineja shokeerataan lihaksia, jotka ovat oppineet tietyn tyyppiseen liikkumiseen. Tätä voidaan toteuttaa esim. toistoja lisäämällä/vähentämällä, vastusta lisäämällä/vähentämällä, suoritusaikaa lyhentämällä/pidentämällä, spurteilla… Siis muuttamalla totuttuja rutiineja joksikin aikaa.

Olen antanut kertoa itselleni, että tämä kasvojen tehojumppakauden idea lähti siitä, että Agelessin tekijä Louise Annette ja Loli, jotka toimivat tähän aikaan FlexEffectin kouluttajina (Loli käsittääkseni on sitä vieläkin, Louise Annette siis on kehittänyt sen jälkeen oman kasvojumppaohjelmansa, eikä enää kouluta FlexEffectin mukaisesti), päättivät pitää joskus vuonna x (mikähän vuosi se mahtoi olla, lisään kunhan saan sen kaivettua esiin)  kuukauden intensiivijakson poskien jumppaamisessa ja nimenomaan keskittyä siihen, että toistoja on paljon. Emilio Rotellarin kirjasta Gimnasia facial he poimivattähän perusidean rutiinista ja Loli sitten kehitteli sitä edelleen. He kokeilivat tätä ”cheek boot camppia” eli poskien intensiivijumppaa kahden viikon (kuukauden?) ajan hyvin tuloksin. FlexEffectin foorumeilta löytyy aiheeseen liittyvää keskustelua. Myös Agelessin foorumeilta löytyy tähän liittyvää keskustelua ja juuri sieltä siis bongasin sen itseäni inspiroivan jumppaajan, jonka positiivisten kokemusten takia päätin itsekin testata, kuinka ämmän käy.

Intensiivijakso kestää siis 14 päivää. Tänä aikana JOKA päivä tehdään se jumppa, minkä on itse valinnut sopivaksi (eli mitä ongelma-aluetta kasvoissaan haluaa shokeerata). Minä esimerkiksi valitsin Agelessistä kolme liikettä, jotka kaikki vaikuttavat tavalla tai toisella poskilihaksiin. Liikkeet tehdään päivittäin seuraavan rutiinin mukaan:

liike 1 30 toistoa
liike 2 30 toistoa
liike 3 30 toistoa
liike 1 20 toistoa
liike 2 20 toistoa
liike 3 20 toistoa
liike 1 10 toistoa
liike 2 10 toistoa
liike 3 10 toistoa
(ei taukoja välillä)

Kahden minuutin tauko, jonka aikana mietitään miten ihmeessä peukalot jaksavat vielä 360 liikettä lisää… Ja sitten jatketaan taas:

liike 1 30 toistoa
liike 2 30 toistoa
liike 3 30 toistoa
liike 1 20 toistoa
liike 2 20 toistoa
liike 3 20 toistoa
liike 1 10 toistoa
liike 2 10 toistoa
liike 3 10 toistoa
(ei taukoja välillä)

Neljän minuutin tauko. Ja ei kun taas menoksi:

liike 1 30 toistoa
liike 2 30 toistoa
liike 3 30 toistoa
liike 1 20 toistoa
liike 2 20 toistoa
liike 3 20 toistoa
liike 1 10 toistoa
liike 2 10 toistoa
liike 3 10 toistoa

Ja huh! Nyt se on ohi tältä päivää! Aikaa minulla menee päivässä jumpan tekemiseen n. 7+2+7+4+7=27 minuuttia. Sen päälle teen yleensä vielä muutamia jumppaliikkeitä, jotka kohdistuvat esim. silmiin tai kaulaan. Kokonaisuudessaan tämän tehojumppakauden aikana minulla menee kasvojumppaan päivässä noin 35 minuuttia. Täytyy sanoa, että ei ole ihan helppoa joka päivä järjestää näin pitkä aika jumppaa varten! Mutta sisulla olen jumpannut joka päivä, vaikka olisi mennyt yli puolenyönkin ennen kuin sopiva hetki löytyy. Ja nyt kun takana siis on jo 8 jumppapäivää, niin enää ei vaan VOI luovuttaa 🙂

Tällainen tehojakso voidaan haluttaessa pitää muutaman kerran vuodessa. Jumppaa voi tietysti jokainen modifioida miten haluaa. Liikkeet voivat olla mitä hyvänsä, toistojen määrää voi vaihdella, taukojen pituutta voi vaihdella, koko jumpan kestoa voi vaihdella. Joku kertoi tehneensä jumpan joka toisena päivänä, mutta kahden viikon ajan. Perusidea on kuitenkin tuo yllä kerrottu. Ihan kasvojumppanoviisin ei kuitenkaan todellakaan kannata tähän ryhtyä: kasvojumppaamisesta ei taatusti tule kovin positiivinen kuva tällaisen tehokuurin perusteella ja kasvojen lihaksetkaan eivät alkuun kaipaa tämmöistä shokeerausta, vaan voivat tykätä pahaakin moisesta rääkistä.

Mutta tapahtuu kasvoille mitä hyvänsä tai on tapahtumatta, niin peukaloissa voima lisääntyy! Mitä siitä sitten on hyötyä, on toinen juttu, mutta onpahan edes jotain tuloksia millä leuhkia 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.