Poskien tehojumppakausi ei ole heikkohermoisia varten

Samoin kuin eivät vaatekauppojen sovituskopit räikeine valoineen… Varsinkaan näiden kahden yhdistelmä ei ole suositeltava! Kävin tänään Lindexissä ja eksyin sovituskoppiin ja satuin katsomaan kasvojani peilistä vähän lähempää, auh auh auh! Onhan minulla ollut nenä-suupieli -juonteissa myös hennot rypyt ”pohjalla”, mutta aika lyhyellä matkaa ja aika näkymättömät. No, eivät ole enää. Siis lyhyellä matkaa. Tai näkymättömät. Jos nyt en tietäisi kasvojumppaamisesta sitä mitä tiedän, niin lopettaisin poskien tehojumppani just tähän näin ja unohtaisin varmaan kasvojumppaamisen kokonaan. Mutta onneksi tiedän, joten aion sitkeästi jatkaa vielä toisen viikon, karmeista uusista rypyistä huolimatta.

Ai että millä perusteella uskallan kuitenkin jatkaa? No, monissa jumpissa mainitaan siitä mahdollisuudesta, että jossain vaiheessa tulee ns. ”ruma kausi”. Eli kun jumpataan lihaksia kovasti, niin saattaa tulla peräti uusia ryppyjä, kun lihakset ”vaihtavat paikkaa”, tai vanhat rypyt saattavat tulla selvemmin esiin. Ensimmäinen ajatus on tietenkin ”apua, nyt heti lopetan jumpan! kasvoni näyttävät kamalilta!” Moni todella lopettaa jumpan siihen ja huomaa kuinka pian lopettamisen jälkeen kasvot näyttävät taas todella hyviltä. Johtopäätöksenä on tietysti se, että kasvot näyttävät hyviltä, koska jumppa lopetettiin, ja jumppaa ei siis kannata enää jatkaa. Mutta mutta. Asia onkin toisinpäin 🙂 Kasvot näyttävät hyviltä, koska niitä jumpattiin jonkun aikaa ahkerasti. Lihakset saivat liikuntaa ja hakivat muotoaan ja olivat levon tarpeessa. Sopiva määrä lepoa oli lihaksille hyväksi ja tämä näkyi sitten positiivisena muutoksena kasvoissa. Todellisuudessa kasvot näyttivät siis paremmilta juuri jumpan ja levon yhdistelmän ansiosta, ei vain sen ansiosta, että jumppa lopetettiin.

Tätä ”rumaa kautta” yritetään monessa jumpassa kiertää jotenkin. Carolyn väittää, että hänen jumppansa on suunniteltu siten, että rumia kausia ei tule lainkaan. Agelessissä puolestaan jumpataan harvemmin, mutta sitäkin tehokkaammin, ja tätä kautta yritetään antaa lihaksille sopiva määrä lepoa, niin ettei rumia kausia tosiaankaan tule.

Mutta tehojumppakausi on raskas kasvojen lihaksille, jotka eivät sen aikana saa kaipaamaansa lepoa. Sen vuoksi tehojumppakauden aikana tai sen päätteeksi peilistä saattaa kurkistaa väsähtänyt noita-akka. Ei kovin positiivinen näky. Tehojumppakauden jälkeen onkin tarpeen pitää hetki kokonaan lomaa jumppaamisesta. Pari päivää vähintään, kenties jopa viikko. Joka tapauksessa jumppaaminen kannattaa tauon jälkeen aloittaa kevyesti. Tehojumpan positiivisten tulosten voi odottaa näkyvän peilistä noin kahden viikon sisään jumpan lopettamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.