Tiukka kasvojumppaprojekti menossa

Välillä sitä tulee miettineeksi onko vähän tyhmä vai mitä 🙂 Tai onko liikaa aikaa käytössä. Toisaalta, voi asian nähdä niinkin että pieni tutkija minussa haluaa nähdä mitä tapahtuu, kun tekee kokeita. Oli miten oli, käynnistin tasan viikko sitten kaksi viikkoa kestävän kasvojumppaprojektin tarkoituksena ottaa selville, saisinko samanlaisia tuloksia aikaan, kuin mitä jotkut ovat raportoineet. Innoittajanani on toiminut etenkin yksi Agelessin foorumeilla kirjoitteleva jumppaaja (ikääntyneempi kuin minä), joka kertoi vastaavan kahden viikon tehokuurijumpan ansiosta kasvojensa muodon muuttuneen pitkänomaisesta ovaalista enemmän kolmionmuotoisiksi.

Voin suorastaan kuulla korvissani hämmästyneitä naurunpurskahduksia ja kommentteja siitä, kuinka kasvojumpalla on mahdotonta muuttaa kasvojen muotoa – ainoa millä muotoon voi vaikuttaa, on leikkaus. Mutta elkääpä vielä innostuko naureskelemaan. Kun puhutaan nuorista ihmisistä, niin eipä jumppa tosiaan kasvojen muotoon vaikutakaan, ehkä vähän selkeyttää piirteitä ja ennen kaikkea ennalta ehkäisee juonteiden ja ryppyjen syntymistä. Mutta kun puhutaan tilanteesta, jossa ikää on neljäkymmentä vuotta ja yli tai kenties kuusikymmentä vuotta, niin asia on jo toinen.

Iän myötä nimittäin kasvojen lihakset hitaasti veltostuvat ja laiskistuvat – ihan niin kuin muillekin kroppamme lihaksille tapahtuu. Normaali arkipuuhailu ei tahdo riittää pitämään kroppaamme kovin timmissä kunnossa ja sama on tilanne kasvolihaksillakin: normaali lihasten käyttö puhumiseen ja ilmeisiin ei yksinkertaisesti riitä pitämään lihaksia muuta kuin ihan käypäisessä käyttökunnossa. Kun siis kasvojen lihakset laiskistuvat, ne myös väsähtävät, eivätkä enää jaksa pitää kasvoja samassa kuosissa kuin nuorena. Leukaa ei enää jaksa automaattisesti pitää korkealla, vaan se vähän väsyneenä laskeutuu alaspäin. Koko kasvojen alaosa venähtää, nenän ja ylähuulen väli pitenee samoin kuin alahuulen ja leuan väli. Poskien lihakset väsähtävät ja valahtavat vähän alaspäin ja koska lihakset ovat kiinni ihossa, myös iho laskeutuu kohti leukaa ja tuloksena ovat sekä nenä-suupieli-juonteet että heltat leukalinjassa. Kasvot siis pitenevät ja samalla muuttuvat leukalinjasta tasapaksummiksi ja leveämmiksi. Meistä tulee bulldoggeja 😀

Mutta tehdäänpä testi: nostakaa kevyesti sormenpäillä ihoa kohti takaraivoa jostain korvan etuosan/ohimon väliltä. Tuloksena on leukalinjan siliäminen ja nenä-suupieli -juonteiden pieneneminen, eikös vain? Olettaen siis, että on jotain siliämistä 🙂 Juuri tuonne korvan-ohimon lähistölle päättyvät ”isot” poskien lihakset (Zygomaticus minor ja Zygomaticus major), jotka nimenomaan vaikuttavat merkittävästi ulkonäköömme. Monessa hyvässä kasvojumpassa on aika paljon liikkeitä leuan alueen lihasten jumppaamiseen. Hyvä, ei siinä mitään vikaa. Mutta vaikka leuan lihakset olisivat kuinka jämäkässä kunnossa, niin heltat eivät välttämättä merkittävästi pienene ennen kuin aletaan kiinnittää huomiota myös poskilihasten jumppaamiseen, koska juuri poskilihakset nostavat leukalinjassa olevan ylimääräisen pussituksen ylöspäin, sinne minne se kuuluu.

No mikä se minun kasvojumppaprojektini siis on? Olen lukenut mm. FlexEffectin ja Agelessin foorumeilta siitä, kuinka jotkut ovat kokeilleet ”cheek boot camppia” – mikä ihme se olisikaan suomeksi… poskien tehojumppakausi? 😀 Ja siis tämän tuloksena eräs nainen raportoi kasvojensa muodon muuttumisesta. Ideana on, että kun on jo ”kokenut” kasvojumppaaja (= ei ihan aloittelija, lihakset jo vähän paremmassa kunnossa ja rutiinia itse jumppaamiseen), pidetään kahden viikon intensiivijakso tiettyjen kasvolihasten jumpassa. Intensiiviharjoitteluun voidaan valita mitä tahansa itselle tähdellisiä lihaksia. Usein kohteena ovat juuri poskien lihakset, koska ne vaikuttavat ulkonäköön niin merkittävästi, mutta kohteeksi voidaan tosiaan valita vaikkapa kaula (Platysma) tai silmänympärykset (Orbicularis oculi). Itse päätin ottaa kohteeksi juuri nuo poskien lihakset (Zygomaticus minor ja major sekä lisäksi Levator labii superioris) eli Agelessin jumpan kolme ensimmäistä liikettä. Kerron erillisessä postauksessa tarkemmin siitä, miten tuo intensiivijumppa toteutetaan, mutta nyt tosiaan on tämä testi menossa tasan keskellä eli seitsemän päivää on takana ja vielä seitsemän päivää jälkellä. Aikaa joka päivä kasvojumppaan menee minimissään puoli tuntia ja nyt ei puhuta mistään kasvojen silittelystä, vaan tiukasta jumpasta, jossa tulee hiki. Huh!

4 ajatusta artikkelista “Tiukka kasvojumppaprojekti menossa

 1. SMP

  Hei!

  Olisin tiedustellut, että mikä oli jumpan lopputulos? Ja missä on jumppasi ohjeet?

  Sivustosi on todella hyvä ja mielenkiintoinen. Paljon asiallista asiatietoa omilla kokemuksilla höystettynä. Kiitokset siitä, että jaat nämä asiat kanssamme! Lähes jokaisella on jotain ongelmia ihonsa kanssa, vaikka muuta julkisesti väittäisikin.

  Vastaa
 2. Minx

  Lukaisepa tästä postauksesta muutama eteenpäin, niin löydät lisätietoa siitä, millainen ohjelma oli 🙂 Ei liikkeitä siis, koska ne olivat Ageless If We Dare -jumpasta, mutta ohjelma siitä, millä tahdilla liikkeitä tein.

  Tuloksistakin olen muistaakseni jotain kirjoitellut, mutta yleisesti ottaen voin sanoa, että en juuri huomannut mitään erityistä muutosta tämän kahden viikon tehokuurin tuloksena. Eli en tosiaan osaa sanoa kannattiko ähertää ankarasti jumpan kanssa tuo kaksi viikkoa sen sijaan, että sen samat kaksi viikkoa olisin jumppaillut ihan normaalisti. Sinänsähän muuten olen kasvojumpasta saanut tosi kivoja tuloksia ja olen tyytyväinen. Mutta jos minulta kysytään kannattiko tuo tehokuuri, niin en todellakaan osaa sitä kenellekään suositella, mutta en voi sanoa niinkään, että ei kannattaisi 😀

  Kiva että olet löytänyt hyödyllistä tietoa blogistani! Tulee hyvät fiilikset kirjoitella lisää, kun kuulee että tästä on iloa jollekulle 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.