Kosteusvoidetta vai ei ennen kasvojumppaa?

Meidät on opetettu ajattelemaan, että kasvot ovat jotain sellaista, mitä pitää kohdella erityisen varovasti ja hartaasti, taputella ja silitellä hellästi, ettei vain tulisi ryppyjä. Moni ”naamanvääntelyjumppa” noudattaa samoja periaatteita (hmm, rivien välistä ehkä voi lukea mitä olen mieltä tavallisista naistenlehtien kasvojumpista 😛 ). Vähän roheammat ja tehokkaammat kasvojumpat sen sijaan vaativat sitä, että kasvojen ihoa käsitellään jo aika armottomasti ja esimerkiksi Agelessissä Louise Annette ehdottaa varsinaisen jumpan lisäksi (joka siis ei ole sekään mitään pelkkää silittelyä) vielä kasvohierontaa, jossa vedellään ja puristellaan ja nipistellään kasvojen ja kaulan ihoa antaumuksella (myös silmien ympäriltä!).

Entä sitten kasvojen rasvaus ennen jumppaamista? Miten siihen suhtaudutaan eri kasvojumpissa?

  • Elinor Glyn sanoo, että kasvot pitää ehdottomasti rasvata hyvin ennen jumppaa. Hänen jumpassaan ihoa kohdellaan hellästi, joskin voisin kuvitella, että rasvaamisesta on haittaakin, kun sormilla pitäisi antaa kasvolihaksille vastusta (lähinnä käyttämällä sormia ”punnuksina” eri liikkeissä).
  • Sanford Bennett puhuu pitkään, hartaasti ja halveksivasti ”skin foodista” eli hänen asenteensa erilaisiin ryppyrasvoihin on hyvin selkeä 🙂 Hän kuitenkin toteaa, että kun ryppyjä hierotaan pois kasvoista, niin jonkinlaista kosteusvoidetta ehkä kannattaa käyttää, ettei iho kovasti rasitu hankaamisesta. Toisaalla hän toteaa, että hänen kehittämässään kasvohieronnassa hän ei itse käytä mitään kosteusvoidetta, vaan nimenomaan omaa kuivaa kämmenensä kantaa ja sormenpäitään, jolloin kasvojen ihon ja käden välillä on sopivasti kitkaa, jotta hieronta on tehokasta. Hän kyllä varoittaa yli-innokkuudessa kasvojen hieronnassa, jotta iho ei hieraantuisi rikki.
  • Method Putkisto Kasvokoulussa (2004) ei oteta kantaa asiaan. Putkistonkin jumpassa kyllä kosketellaan kasvoja.
  • Ageless if You Daresta en myöskään löydä mainintaa ihon rasvaamisesta tai rasvaamatta jättämisestä (ainakaan kirjasta, videota en ole vielä tarkistanut), mutta kokemuksesta tiedän, että rasvaaminen kannattaa jättää tätä jumppaa tehdessä vasta jumpan jälkeen suoritettavaksi. Jos kasvot rasvaa ennen jumppaa, ei koko hommasta vaan tule yhtään mitään, kun sormien ote ihosta lipsuu koko ajan.
  • Carolyn’s Facial Fitnessissä todetaan, että ihon voi halutessaan rasvata ennen jumppaa, jolloin sormet luistavat paremmin kasvoilla. Itse en kyllä suosittelisi rasvausta tämänkään jumpan kohdalla ennen kuin jumpan jälkeen.
  • Thomas Hagerty sivullaan Shape your face sanoo, että aina pitäisi jotain kosteutusta laittaa kasvoille ennen kuin alkaa jumpata. Hänen liikkeissään ei kaikissa käytetä vastusta, ja hän kertoo itse vain roiskaisevansa vettä kasvoilleen ja jumppaavansa sitten. En kyllä oikein ymmärrä, minkä takia kasvoja pitäisi kosteuttaa jumppaa varten, jos ei sormilla edes kosketa kasvojen ihoon. En ole löytänyt mitään selitystäkään tälle, mutta täytynee edelleen lueskella josko Tom asian selittäisi jotenkin joskus.

Päivittelen tähän listaan vielä muita kasvojumppia, kunhan saan vaan niitä käsiini (= raaskin ostaa).

Yleisesti ottaen oma mielipiteeni on se, että jos iho ei ole aivan rutikuiva, niin kosteusvoiteen käyttö kannattaa jättää jumpan jälkeen tai ainakin sitä kannattaa levittää vain kevyesti ja tuntia, paria ennen jumppaa, että voide ehtii imeytyä hyvin. Kasvojumpan jälkeen, kun kasvot ovat lämpimät, hohtavat, ihanan hehkeät ja joustavan tuntuiset, on mukava huuhtaista kasvot viileällä vedellä ja rasvata ne juuri niin perusteellisesti kuin mikä itsestä tuntuu hyvältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.