Päivittäinen kasvojumppani tällä hetkellä

Takana on siis pari kuukautta ahkeraa kasvojumppaa. Ensin kuukauden verran Carolynin jumppaa, johon minulta kuluu noin 20 minuuttia päivässä aika lailla kuutena päivänä viikossa. Siinä ajassa teen jumpan 28 perusliikettä ja kaksi ekstraliikettä. Sitten tämän viimeisen kuukauden ajan olen tehnyt ahkerasti Agelessiä. Agelessin idea on se, että tehdään eka osa jumpasta päivänä yksi (= 5 minuuttia) ja toinen osa päivänä kaksi (= toiset 5 minuuttia). Tätä toistetaan siten, että viikossa tulisi molemmat osat tehtyä edes kaksi kertaa. Yhteensä siis neljänä päivänä viikossa minimissään kasvojumppaa, viisi minuuttia kerrallaan. Ei ole paljon 🙂 Jumpassa on lisäksi muutama ekstraliike, joita on tarkoitus tehdä silloin tällöin.

No, en ole ihan tyytynyt tuohon, määrä tuntuu ihan säälittävän pieneltä ja olen ajatellut, että jos paukkuja riittää jumppaamiseen enemmänkin, niin käytetään se hyväksi niin kauan kuin sitä riittää. Olen siis tehnyt Agelessin jumpan ekan ja tokan osan samana päivänä ja osan ekstroista myös. Lisäksi olen tehnyt Carolynin jumpasta ryppyjen silittely -osuuksia niin paljon kuin muistan ja jaksan + ”nenän muokkaus” -liikkeen (oikeasti, sen nimi on Nose shaper :D) ja kaksoisleuan poisto -liikkeen (kieliprässi, tongue press). Ja aina kun jaksan, lisäksi Sanford Bennettin kasvohierontaa, jonka pitäisi samalla poistaa ryppyjä. Niiiiin ja Thomas Hagertyn liikettä, jolla voimistetaan päänahan takaosan lihasta, minkä tuloksena otsa siliää. Huh, kuulostaa aika paljolta, kun näin asian kirjoittaa auki! Oikeasti aikaa menee varmaan se parikymmentä minuuttia, mitä pelkkään Carolynin jumppaankin. Liikkeitä on yhteensä 20 + kasvohieronta, jonka voisi laskea vaikka kahdeksi liikkeeksi ajankulutukseltaan.

Kuulostaa varmaan aika hurjalta tottumattomaan korvaan, liikkeitä on niin monta ja aikaa menee parikymmentä minuuttiakin. Teen kuitenkin osan liikkeistä päivän mittaan. Töissä kasvitauolla ehtii hyvin käyttää viisi minuuttia jumppaamiseen, jolloin jo Agelessin eka osa on tehty. Toiset viisi minuuttia ehkä toisella kahvitauolla tai vasta kotona illalla. Vessassa käydessä voi käsienpesun jälkeen tehdä Carolynin ryppyjen silityksiä minuutin, parin ajan. Istun iltaisin tietokoneella ja värkkään sitä sun tätä – siinä sivussa on hyvä tehdä muutama liike. Autolla ajaessakin pystyy tekemään joitakin. Kunhan liikkeet tulevat tutuiksi ja ne muistaa hyvin, on hyvin helppoa tehdä niitä aina, kun tulee sopiva tilanne. Siitä tulee toinen luonto ja se on itsellänikin tavoitteena – että kasvojumpan tekeminen vähän joka välissä on ihan normaali osa elämää, eikä siihen tarvitse aktiivisesti panostaa. Itse opin Carolynin jumpan liikkeet todella nopeasti ulkoa. Tarvitsee vain miettiä mitä osaa kasvoista jumppaa, ja liikkeet muistuvat mieleen. Ageless on vielä helpompi muistaa yksinkertaisesti siksi, että liikkeitä on niin kovin vähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.