Kirjahyllyn kätköistä: Barbara Cartland & Elinor Glyn – Keep Young and Beautiful

Tilasin viime viikolla itselleni yhden kasvojumppakirjallisuuden klassikon, josta on painos ollut loppu jo pitkän aikaa, eli Barbara Cartlandin ja Elinor Glynin Keep Young and Beautiful (1982).  Alkuperäinen teos on Elinor Glynin vuonna 1927 julkaisema The Wrinkle Book, tähän tilaamaani versioon on Barbara Cartland kirjoittanut alkusanat Elinor Glynistä ja loppuun muutamia omia vinkkejään ihonhoitoon. Löysin kirjan Amazon UK:n kautta käytettynä. Hintaa teokselle tuli postikulujen kanssa 7.95 GBP eli 8.90 EUR. Kirja on pehmeäkantinen ja A5-kokoinen, sivuja on yhteensä 99.

Tänään kirja sitten löytyi postilaatikosta. Se piti tietysti heti lukaista läpi, joskaan en kyllä muuta kuin skimmailin sitä nopeasti ja kiinnostavimmat kohdat oikeasti luin. Näyttää siltä, että ainakin Carolyn ja Louise Annette (Ageless if You Daren kehittäjä) ovat lukeneet tarkkaan Glyninsä 🙂 Glyn jakaa jumppansa neljään eri osaan kasvojen osien mukaan, eli 1) leuan ja kaulan alueeseen 2) leuan ja poskien alueeseen 3) poskien ja silmien alueeseen ja 4) otsan ja päänahan alueeseen. Tärkein anti minulle hänen kirjassaan ainakin pikavilkaisulla on päänahan alueen jumppa. ”Korvienheilutuslihakset” ja päänahan lihakset vaikuttavat sekä poskipäihin, nenä-suupieli-juonteisiin että otsan juonteisiin silittävästi. Näiden lihasten paikallistaminen ja niiden jännittämisen opettelu ei ole ihan helppoa kuvata – Glyn käyttää tähän 20 sivua kirjastaan. Alkuun on syytä ymmärtää, että näiden lihasten jännittäminen tuntuu poskissa ja otsassa asti. Kun katsoo kuvaa kasvojen lihaksista, voi nähdä, kuinka lihakset korvan ympärillä leviävät viuhkamaisesti ja toisaalta kuinka päänahan lihakset ovat yhteydessä otsan lihaksiin. Ei ole vaikea ymmärtää miksi nämä lihakset vaikuttavat käytännössä koko kasvojen ulkonäköön.

Yksinkertaistettuna voi sanoa, että tarkoitus on oppia jännittämään näitä lihaksia ja jumpata ne hyvään kuntoon. Joillekin oikeiden lihasten löytäminen ja niiden jännittäminen on todella vaikeaa ja vaatii kuukausien harjoittelun. Toiset löytävät ne välittömästi. Itsestäni ei ollut kovin hankalaa paikallistaa pään takaosan lihaksia, kun alunperin Thomas Hagertyn ohjeiden mukaan aloin opetella päänahan lihasten jumppaa. Nyt kun sitten kokeilin lisätä mukaan ohimoiden ja korvan alueen lihakset ja päänahan lihakset isommalta alueelta, niin se ei tuntunut itseasiassa kovin vaikealta. Jos osaat heiluttaa korviasi, osaat jo liikuttaa juuri näitä lihaksia. Tai jos osaat liikuttaa päänahkaasi edestakaisin, niin tiedät tekeväsi sitä mitä pitääkin 🙂 Itselläni on ongelmana se, että jännitän samalla myös kaulan lihaksia. Yleisesti kasvojumppaa kannattaa verrata kuntosalilla puuhasteluun: tarkoitus on monessakin liikkeessä eristää joku lihas niin, että vain se jännittyy. Siispä tuo mainitsemani kaulan lihasten jännittäminen ei ole ihan paras juttu – tuloksena voi olla pahimmassa tapauksessa jotain todella epäpukevaa 😀 Kukapa nainen haluaisi kovin paksua kaulaa. Mutta katsotaan nyt, toivon ajan kanssa oppivani eristämään liikkeen siten, että kaulan lihakset eivät enää jännity.

Kunhan olen ehtinyt lukea kirjan perusteellisemmin läpi, voin kertoa mitä eroja ja yhtäläisyyksiä löytyy Agelessin ja Carolynin jumpan kanssa. Samoin voisin kertoilla vähän enemmän Elinor Glynistä itsestään – hän on ollut varsin kiinnostava ja erikoinen henkilö omana aikanaan. Inspiraation lähteeksi kaikille kasvojumppaajille tässä on pari Elinor Glynin kuvaa. Minulla ei ole tietoa minkä ikäinen hän näissä kuvissa on, mutta selvästikin aikuinen nainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.