Sekalaista mikroneulausasiaa

Lukija kyselee mikroneulausjuttuja ja kun tuonne kommenttien joukkoon vastaukseni hukkuvat niin helposti, niin vastailenpa postauksen muodossa.

Neulan pituus aknearpien hoidossa

”Mikä on paras neulan pituus mielestäsi aknearpien hoitoon? Tilasin 1,00mm telan ja mielestäni tämä ei kovasti edes satu mun kasvoilla. Onko 1,5mm kotikäyttöön liian pitkä?”

Minulla ei ole kokemusta itsellä aknearpien hoidosta. Sarah Vaughterin ohjeista http://dermaroller.owndoc.com/dermaroller-instructions.pdf löytyy tieto, että 1,5 mm olisi syvemmille aknearville tehokasta rollausta. Kannattaa lukea tarkemmin sieltä! Mutta siis perusperiaate on se aknearpien kanssa, että 1,5 tai 2,0 mm leimasimella voi aknekohtia käsitellä. Lisäksi voi vielä vielä rollata ja käyttää yksittäistä neulaa hankalimpiin arpiin ja myös pientä ”imupumppua” (suction pump, ks. Owndocin sivuilta tarkemmin tai heidän rollausohjeestaan). Kun ehtis niin kirjoittaisin tästä pienen artikkelin! Mutta siis vastaus kysymykseen: kyllä tiedän että 1,5 mm neuloilla kotonakin neulataan ja juurikin aknearpien kanssa se voi olla tarpeenkin.

Onko xyz-merkkinen rolleri hyvä

”Onko sinulla tietoa RoHS-merkkisistä Dermarollereista? Onko ihan hyviä, ainakin sisältävät CE-merkinnän :)”

Harmi kyllä en tiedä yhtään noista rollereiden merkeistä, enkä oikein tiedä CE-merkinnästäkään rollereiden suhteen, että mitä se kertoo tai ei kerro. Sen vain tiedän, että eroja ainakin aiemmin rollereiden laadussa on ollut paljonkin. Noissa RoHS:n rollereissa on ehkä 540 neulaa? Se kuulostaa aika paljolta, koska tuloksena voi olla ”fakiirinpetiefekti”, eli että neulat eivät mene kovin syvälle ihoon, jolloin tietysti rollaus ei ole kovin tehokasta. Owndocin rollereissa on vain 192 neulaa. Voi olla että rollereiden pinta-ala on eri ja se vaikuttaa neulojen määrään, tästä en tiedä. Mutta siis minusta on olennaista tietää tämä asia ja sitten voi itse selvitellä sitä pidemmälle, rollereiden pinta-alaa jne. Toisaalta, on kuitenkin olemassa aika paljon rollereita, joissa on 540 neulaa – jos jollakulla on enemmän tietoa näiden rollereiden tehokkuudesta, niin kertokaa pliis! Minuakin kiinnostaa.

Kannattaa ehdottomasti lukea tämä Owndocin raportti rollereista: http://owndoc.com/dermarolling/dermaroller-review/ niin ymmärtää, miksi minä en ole itse uskaltanut tilata muuta kuin Owndocilta rollereita yms. Heidän asiantuntemukseensa ja laatuun luotan ja toistaiseksi ovat olleet luottamuksen arvoisia. Ja hinnatkin ovat ihan edullisia. Niin ja minulla ei siis ole mitään kytköksiä tuonne yritykseen! Olen vain ja ainoastaan tyytyväinen asiakas.

Huulien rollaaminen

”Onko sulla kokemusta huulien rollaamisesta? Olen katsonut videoita, joissa ihmiset tekevät sitä huulille ja ovat näin saaneet täyteläisemmät huulet.”

Olen itsekin tuosta huulien rollaamisesta nyt lukenut, mutta itse en uskaltaisi sitä tehdä 😀 Mutta siis syynä on kyllä se, että en oikeasti tiedä asiasta yhtään mitään, eli voi olla että se on ihan turvallista tai yhtä hyvin voi olla että se on kauheaa hullutusta 🙂 Kasvojumpallakin huulet saa törrölleen, ja sitten niillä hassuilla pumpuilla, joita olen joku vuosi sitten huvikseni tutkaillut, joskaan en yhtäkään kokeillut.

Mainokset

2 thoughts on “Sekalaista mikroneulausasiaa

 1. Hei ja kiitos todella mielenkiintoisesta blogista!
  Minulla olisi kysymys liittyen poskipäihin: Olen 23-vuotias eli minulla ei vielä ole varsinaisesti tarvetta jumpata kasvoja ryppyjen vuoksi. Minulla on kuitenkin aavistuksen pyöreät kasvot ja ei-niin-erottuvat poskipäät. Onko jotain erityistä jumppaliikettä jolla voisin saada muotoa poskipäihin, vai onko sellainen edes mahdollista? Kiitos!

  • Hei,

   Olet niin nuori, että sinulla on ehkä vielä ”vauvanpyöreyttä” kasvoissa ja se saattaa muutaman vuoden sisään hävitä, jolloin ehkä poskipäätkin näkyvät paremmin. Mutta kyllä jumpalla voi jotain pientä saada aikaan, ihmeitä ei tosin kannata odottaa 🙂 Minä suosittelen aina koko kasvojen jumppaamista, nuorellekin, koska sillä tavalla vaan tulee parhaita tuloksia, mutta voit tietysti kokeilla esimerkiksi blogini kasvojumppaohjeosiosta (https://kasvojenkohotus.com/kasvojumppaohjeita/) vain ”poskien nostoa”. Se jumppaa aika tehokkaasti juuri poskilihaksia. Mutta älä tee jumppaa enempää kuin mitä ohjeessa sanotaan ja älä jumppaa joka päivä. Kolme kertaa viikossa riittää. Youtubestakin muuten löytyy paljon kasvojumppaohjeita, en ole täällä blogissa listaillut läheskään kaikkia.

   Tuo poskipäiden korkeuskin on oikeastaan monen asian summa: poskipäät näkyvät esimerkiksi selvemmin, jos poski on lommolla niiden alla. Ja tähän taas vaikuttaa vähän eri liikkeet kuin suoraan siihen, että itse poskipään lihas nousee korkeammaksi. Ja toisaalta, jos pelkästään poskipäitä hirveästi jumppaa, niin sitten voi käydä niin, että silmät ovat ikäänkuin syvemmällä, ja se ei välttämättä näytä hyvältä. Eli edelleen, kasvojen jumppaaminen kokonaisuutena on parempi, ja ainakaan ei kannata ihan pöljänä jumpata vain ja ainoastaan poskia, koska sillä voi olla ei-toivottuja seurauksia. Nämä seuraukset tosin hiipuvat ajan kanssa, kun lihakset surkastuvat, jos jumppaamisen lopettaa/vähentää. Peruuttamatonta vahinkoa ei pitäisi jumpalla siis saada aikaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s