Mikroneulaus ja seerumit

Lisäys 17.9.2017: Kurkistin  OwnDocin webbikauppaan ja huomasin, että siellä myydään seerumia, jota suositellaan koneneulauksen yhteydessä käytettäväksi, jotta laite liikkuu ”liukkaammin” iholla. Ko. seerumi sisältää mm. hyaluronihappoa ja muutenkin ihon kosteutta ylläpitäviä aineita (INCI-lista: Hyaluronic acid 5%, Rhododendron extract 2%, NMF (Natural Moisturizing Factors) 2%, Seaweed extract 1%, Glycerol 0.2%, 89.8% distilled water). Eli alkuperäinen arveluni siitä, että koneneulauksessa liukastuksesta voi olla iloa, näköjään taisi pitää paikkansa. Itse olen kyllä koneneulauksenkin tehnyt ihan paljaalle iholle ja tiedän, että niin tekee moni muukin. Tätä seerumia he näköjään sanovat että voisi halutessaan käyttää myös telaneulauksen jälkeen.

– – – alkuperäinen teksti alla – – –

Lukija kyselee kommenttiboksissa että pitäisikö mikroneulatessa käyttää seerumia ”pohjalla”, eli levittää ensin iholle jokin seerumi ja sitten neulata. Nostelin vastaukseni tänne postauksien puolelle, kun asia on kiinnostava ja tärkeä. Olen siinä käsityksessä, että kosmetologit ehkä mielellään neulaavat seerumin kanssa. Ehkä syynä voisi olla heidän laitteensa? Ehkä ne toimivat mukavammin iholla, jos seerumi liukastaa ihoa? En ole koskaan käynyt mikroneulauksessa kosmetologilla tai jutellut kenenkään ammatikseen mikroneulauksia tekevän kanssa, joten en tiedä, arvailen vain.

Sinänsä seerumia ei tarvita mihinkään mikroneulauksessa (tai näin itse ajattelen – kiinnostuneena kuulen muita mielipiteitä) ja se voi olla jopa vahingollistakin pahimmillaan:

 • Itse olen aina neulannut ”kuivaa” ihoa – ensin iho pestään saippualla ja huuhdellaan vedellä, sitten puudutusaine päälle; sitten puudutusaine pestään pois tai pyyhitään pois desinfiointiaineella; joka tapauksessa vimppana iho desinfioidaan. Tämän jälkeen voisi sitten levittää seerumin, jos haluaa; minä en siis sitä ole koskaan tehnyt. Olen neulannut sekä käsikäyttöisellä telalla että Owndoc.com:sta ostetulla koneella. Hyvin on toiminut.
 • Sarah Vaughterin ohjeissa (owndoc.com) ei ole käytetty seerumia iholla (jollei nyt ihan tuoreissa ohjeissa ole, en ehtinyt nyt tarkistaa). Vaikka en ihan täysin noudatakaan Sarah Vaughterin ohjeita itse, niin ne ovat tervejärkisiä ja yksinkertaisia ja turvallisia ja luotan, että hän on kotiläksynsä tehnyt kun on ne kirjoittanut.
 • Jos seerumia haluaa käyttää, niin järkevämpää olisi levittää se iholle vasta neulauksen jälkeen, kun ihossa on mikroreiät auki. Toki seerumia syvemmälle ihoon päätyy varmaan siinä neulausvaiheessakin, mutta paremmin se varmaan imeytyy, kun laitetaan heti neulauksen jälkeen. Tämä nyt on vaan mun maalaisjärjellä ajattelua, saapi olla eri mieltä, jos on hyviä perusteluja 🙂
 • Mikroneulaus itsessään aiheuttaa ihossa trauman, jonka parantuessa kollageeni uusiutuu. Sen vuoksi iholle ei ole välttämätöntä laittaa yhtään mitään muuta kuin kosteuden haihtumiselta suojaava mahdollisimman neutraali voide. C-vitamiini, kupari ja A-vitamiini jossain muodossa ja jossain vaiheessa edistävät prosessia, mutta koska niitä kannattaa käyttää ja missä muodossa, on sitten eri keskustelu. Sitten voi olla vielä jotain muitakin aineita, joita voisi käyttää, mutta tätä on syytä tiukasti harkita.
 • Mikroneulatessa pitää muistaa, että kaikki sen yhteydessä käytetyt aineet todellakin päätyvät syvemmälle ihoon kuin mitä niiden on välttämättä suunniteltu tekevän. Eli itse en laittaisi iholle mikroneulauksen yhteydessä yhtään mitään muuta kuin sellaisia aineita, jotka ovat joko superneutraaleja tai on suunniteltu erityisesti mikroneulausta varten tai joku oikea auktoriteetti suosittelee
  • Des Fernandes ja Lance Setterfield, jotka molemmat ovat mikroneulauksen asiantuntijoita, tutkijoita
  • Sarah Vaughter (owndoc.com), yrittäjä jonka bisnes on mikroneulauksesssa, harvinaisen maanläheistä ja selkeää liiketoimintaa ja tutustumista viimeisimpään tutkimukseen
  • mahdollisesti baredfacetruth -sivustoa ylläpitävät tutkijat/yrittäjät
  • ja sittenkin vielä kehotan miettimään ihan itse kahteen kertaan, että mitä kannattaa tehdä; mikroneulaus itsessään kotona tehtynä on kyllä ihan ok, kun sen hoitaa asiallisesti. Mahdollista aina tietysti on, että jollekulle se ei sovi; siksi kannattaa itse lukea asiasta paljon ja tehdä vaikka testi jonnekin vähemmän näkyvään paikkaan.
 • Kehotan tutustumaan Barefacedtruth-sivuston kahteen artikkeliin mikroneulauksesta: artikkeliin joka keskittyy kosmeettisten aineiden käyttöön mikroneulauksen yhteydessä ja toiseen artikkeliin, jossa erityisesti keskitytään ns. etanavoiteen käyttöön mikroneulauksen yhteydessä. Satuin itsekin lukemaan nämä ihan hiljattain, sen vuoksi tämä vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä tällä kertaa 🙂 Eli sieltähän siis löytyy tosi kauhean näköisiä varoittavia kuvia siitä, että iho on reagoinut neulauksen yhteydessä käytettyihin aineisiin ikävästi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.