Kasvojumpalla muutakin kuin kasvojen lihakset kuntoon

Studio55.fi:n sivuilla on kiva artikkeli Method Putkiston 3D Luonnollisesta Kasvoklinikasta. Kasvojumpasta kirjoitellaan niin kovin harvakseltaan juttuja missään, että aina ne ilolla pistää merkille, jos sellaiseen törmää. Putkistosta etenkin kovin mielelläni lukisin enemmänkin.

Tuossa jutussa on minusta oikeastaan kiinnostavinta se, mitä Kasvoklinikka-ohjaaja Salme Ruski kertoo kasvojumpan vaikutuksista. Itsehän alkujaan ajattelin, että kasvojumppa lähinnä suoraviivaisesti nostaa kasvojen lihaksia ja toimii siis vaihtoehtona kauneusleikkaukselle. Pian opin itse käytännössä, että kyllä, juuri näin tapahtuu, mutta myös kasvojen ihossa näkyy positiivisia muutoksia (se minun legendaarinen ”paperisilmäluomeni”, joka muuttui normaaliksi). Ja nyt sitten tuossa artikkelissa luetellaan, kuinka kasvojumppa voi parhaimmillaan saada aikaan paljon muutakin (aika lailla suoria lainauksia artikkelista):

 • kohottaa kasvojen lihaksistoa, vähentää ja ennaltaehkäisee ryppyjä, vahvistaa ihon kollageenia ja kosteustasapainoa, tasaa ihonväriä, kirkastaa silmät, poistaa silmäpusseja ja parantaa leuan ja huulien muotoa
 • auttaa löytämään uudestaan omat (jo vähän surkastuneet) ilmelihakset ja sitä kautta taas kommunikoimaan ilmeikkäämmin ja vakuuttavammin
 • tasapainottaa kehoa ja parantaa keskittymiskykyä
 • poistaa stressipurentaa ja vähentää siinä yhteydessä kaksoisleukaa mutta myös jännityspäänsärkyjä
 • parantaa hengitystä, äänentuottoa ja ryhtiä
 • auttaa ilmaa virtaamaan helpommin sisään ja ulos, jolloin sisään hengitettävä ilma lämpenee ja puhdistuu hellien nielua
 • tukea leukaluun asentoa, lisätä kurkunpään liikkuvuutta ja siten mahdollistaa tehokkaan hengitystekniikan
 • parantaa selkärangan asentoa ja ryhtiä, hyvä ryhti taas vaikuttaa ihon kuntoon ja koko aineenvaihduntaan.

Aika hyviä syitä tehdä kasvojumppaa, vai mitä?! Varmaan melkein mikä vaan kasvojumppa tuo harrastajalleen osan näistä mukavista tuloksista, mutta luulen että nimenomaan Putkiston filosofian takia (venytys, rentoutus) saattaa olla, että juuri kyseisellä jumpalla on eritoten koko kehon hallintaan liittyviä positiivisia tuloksia.

Itse voin sanoa, että ulkonäön lisäksi ehkä suurimpana asiana kasvojumppa on lisännyt tietoisuuttani omasta kehostani. Varmaan kaikki liikunta saa aikaan vastaavaa – kun lihakset toisaalta ovat hyvässä kunnossa ja toisaalta niitä harjoitetaan tietoisesti ja ehkä vähän eristäen (kuten esim. kuntosalilla tai vaikkapa itämaisessa tanssissa), niin on kai aika selvää, että tietoisuus omasta kehosta ja sen lihasten toiminnasta lisääntyy. Itämaista tanssia harrastaessani huomasin sen todella selvästi, mutta minulle on ollut hiukan yllätys se, että sama tapahtuu pienten kasvolihastenkin kohdalla.

Studio55:n sivuilta löytyy myös ennen-jälkeen -kuvia Putkiston mukaan kasvojumppaavista. Hirveän harmittavaa (mutta tavallaan myös lohdullista omasta näkökulmastani) on, että samat ongelmat on ollut näidenkin jumppatulosten valokuvaajalla, kuin mitä minä itse kohtaan ottaessani ennen-jälkeen -kuvia. Osa ennen-kuvista on nimittäin otettu hivenen erilaisessa valaistuksessa kuin jälkeen-kuvat. Kuvattavilla on myös vähän erilaiset ilmeet/asennot ennen-kuvissa kuin jälkeen-kuvissa. Ja lisäksi muutokset eivät ole kauhean selvästi dokumentoituneet kuviin. Eli ihan tuttuja ongelmia minulle. Mutta sittenkin tarkkasilmäinen voi nähdä jumppaajissa positiivisia muutoksia. Katsokaapa silmien seutua, se on usein paikka, jossa jumppatulokset alkavat ensin näkyä. Huomaatteko kuinka varsinkin vaaleatukkaisella naisella silmät ovat muuttuneet avoimemmiksi ja kasvojen yleinen ilme vaan on jotenkin hehkeämpi. Toinen paikka jossa muutokset usein näkyvät kohtuullisen nopeasti, on leuan seutu. Katsokaapa kuvissa sitä, miten jumppaajien leukalinja on muuttunut selkeämmäksi, leukaluu jotenkin erottuu enemmän. Melkein kaikissa kuvissa voi siitä nähdä viitteitä, mutta ehkä jälleen kerran vaalealla naisella se näkyy selkeimmin.

Kaikissa jumppaajissa minusta näkyy eritoten yleisilmeen piristyminen. Ennen-jälkeen -kuvat ovat tosi harvinaista herkkua, joten aivan mahtava juttu, että näitä kuvia pääsee näkemään!

2 ajatusta artikkelista “Kasvojumpalla muutakin kuin kasvojen lihakset kuntoon

 1. Tyytyväinen

  Olen melko nuori ja ennen jumppasin vain niitä kohtia, jotka minua huolestuttivat. Tässä hieman ennen kesää huolestuin myös poskistani ja aloin sitten samalla parhaani mukaan treenata koko kasvojen lihaksia. Osa liikkeistäni on omakeksimiä ja osa netistä olevista ohjeista, osa sovellettuja ohjeista.

  Huomasin melkein heti, kuinka ilmekkyyteni lisääntyi huimasti, kun otin kunnolla myös suun ympärillä olevat lihakset treeniin. Muistan kuinka ennen harmittelin sitä, että vaikka mielestäni hymyilin vienoa hymyä niin kasvoillani ei näkynyt mitään. Nyt pienikin hymy näkyy kasvoillani varsinkin silmissä, koska aloin treenata myös silmien ympäryslihaksia kunnolla. Mielestäni myös hymyni on tullut kauniimmaksi, kun olen tullut tietoisemmaksi kasvojeni lihaksista. 🙂

  Jumpalla on tietysti ollut myös monia muita hyötyjä kuten ryppyjen syvyyden väheneminen, huulien kasvaminen, poskien muodon paraneminen, tummien silmänalusten vaalentuminen ja se, että iho näyttää paksummalta/verisuonet eivät kuulla niin helposti sen alta. Voi olla, että myös itsetuntoni on kasvanut ulkonäköni suhteen, sillä nykyään olen melkeinpä aina tyytyväinen, kun katson peiliin.

  Jos huonoja puolia pitäisi etsiä niin usein, kun otan jonkun uuden liikkeen käyttöön kasvoni muuttuvat omasta mielestäni hetkeksi hieman oudon näköisiksi. Kun jatkan treenaamista niin ne palaavat taas kauniiksi. Ennen kun en treenannut suun alueelta kuin yhtä lihasta niin silloin se lihas näkyi kasvoillani hieman muita suurempana, mistä en pitänyt. Tämä ongelma katosi, kun aloin treenaamaan myös muita suun alueen lihaksia. Nyt kun aloin treenaamaan kulmieni aluetta niin lihas kasvoi niin, että silmäni päälle tuli uusi ’vako’, jota ei ennen näkynyt kuin vain toisessa silmässä yhdessä kohtaa hieman. Tässä vaiheessa pelästyin, että alkavatko silmäni nyt jotenkin laskeutua vanhetessaan, mutta kyse olikin vain lihaksen koon kasvusta. Mielestäni se ei kuitenkaan ollenkaan huonontanut ulkonäköäni ja nykyään olen kyllä tyytyväinen.

  Yksi juttu mitä ei tule ajatelleeksi on, että kasvojumppa voi myös parantaa seksielämää. 🙂 Itse olen kaukosuhteessa ja seuraavan kerran kun kasvojen kokonaisvaltaisen jumppaamisen aloituksen jälkeen tapasimme niin kultani kehui minun tulleen paremmaksi tiedätte kai missä. En ollut tullut yhtään yhdistäneeksi näitä kahta asiaa, mutta kun suun alueelle tulee enemmän voimaa ja kestävyyttä niin kyllähän se auttaa.

  Olen ollut todella tyytyväinen kasvojumppaamiseen enkä murehdi vanhenemista juuri ollenkaan, koska tiedän vanhenevani kauniisti. Sitten pitäisi vielä jaksaa alkaa treenata koko kehon muita lihaksia. Siinä onkin sitten enemmän työtä. 🙂

  Kiitos muuten todella kivasta blogista!

  Vastaa
 2. Minx

  Tosi kiva kuulla, että muillakin on vastaavia fiiliksiä ja tuloksia kasvojumpasta kuin minulla! 🙂 Se on jännä huomata kuinka paljon omaan oloon vaikuttaa se, että edes yksi osa peilikuvasta on itselle mieluisan tuntuinen. Vaikkapa kuinka pienikin osa! Minä fiilistelen tällä hetkellä sen kanssa, että kulmieni väli ja nenänvarsi silmien välissä ovat aika lailla sileät – paljon sileämmät kuin vielä muutama vuosi sitten. Olen siis nuorentunut tältä osin! 😀 Muuten aika monikin paikka naamassa ja muuallakin kropassa kenkuttaa, mutta onpahan edes jotain kunnossa!

  Tutuilta kuulostavat sinun kokemuksesi jumppatuloksien näkymisestäkin. Minäkin olen säikähdellyt milloin mitäkin kummaa uutta kumpua naamassani ja katkerasti ehtinyt miettiä, josko olen tehnyt jotain pöljää naamalleni ja mitähän tälle nyt pitäisi sitten tehdä. Mutta aina nämäkin ovat kääntyneet positiiviseen suuntaan 🙂 Kiitos ”raportista”! Oli tosi kiva kuulla!

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.