Oma ihonhoitorutiinini

Minulta on aina silloin tällöin kyselty millaiset ovat ihonhoitorutiinini ja mitä tuotteita tykkään itse käyttää. No, tässä jonkunlainen kuvaus omista päivärutiineistani ihonhoidon suhteen. Toimin ainakin periaatteessa näin 🙂 Toisin sanoen, tämä on suunnitelmani ja käytännössä sitten menee miten menee, päivästä riippuen (onko aikaa ja intoa). Tavoitteenani on tärkeimpien tehoaineiden käyttö (A- ja C-vitamiinit, kuparipeptidit) ihonhoidossa, yksinkertaisuus (aikaa kuluu mahdollisimman vähän) ja edullisuus. En ole kauhean esimerkillinen kyllä ihonhoidossa ja atopia asettaa omat rajoituksensa. Ihoni on aika kuiva ja herkkä.

Jokapäiväinen ihonhoito aamuisin:

 • Ihon puhdistus. Itse käytän puhdistukseen ihan vaan vettä ja froteepyyhettä kuivaamiseen. Ostan milloin mitäkin ihon puhdistusaineita ja kasvovesiä, mutta en saa aikaiseksi käyttää niitä koskaan, joten yritän luopua niiden ostamisesta.
 • Jokin seerumi kasvoille, kaulalle ja dekolteelle, usein myös käsien selkämyksille. Seerumi vaihtelee, tällä hetkellä yritän käyttää varastojani tyhjiksi. Itse tykkäämiäni seerumeita on esim. BM Regenerative Gel ja Carolyn’s Facial Formulas Rejuvenating Skin Repair serum. Muitakin minulla on (valitettavasti) jemmassa odottamassa että käyttäisin ne pois. Kunhan saan varastoni tyhjiksi, täytyy alkaa miettiä, mitä haluaisin vakinaisemmin käyttää.
 • Seerumin päälle teen kasvojen, kaulan ja dekolteen alueelle pikaisen kuivakuppauksen. Uuh, kuulostaapa ”ihanalta”! Kerron tästä joskus lisää 🙂
 • Lopuksi kasvoille ihovoide, joka tätä nykyä on Environ AVST-sarjan numero 4. Totutan ihoani A-vitamiiniin hissukseen ja siirryn kohti numero viittä. Saattaa olla että ihoni jonain päivänä kestää jopa Retinoliakin, saapi nähdä.
 • Kaulalle ja dekolteelle laitan joko samaa voidetta tai Environin Body Oilia, joka on A- ja C-vitamiinia sisältävä aika mukavan ohut öljy.
 • Kämmenselkiin, kyynärpäihin ja polviin laitan vielä Environin Body Oilia.

Työpäivän aikana saatan tehdä jotain satunnaisia kasvojumppaliikkeitä esim. automatkalla tai kahvitauolla. Joudun aika usein käyttämään myös huulirasvaa. Jo vuosia olen käyttänyt huulirasvan korvikkeena Locobase Repairia (ihanan iso tuubi käsilaukussa, huoh…), mutta viime aikoina olen käyttänyt A- ja D-vitamiineja sisältävää Infadolania (vaseliinin tyylinen, ei ihan niin iso tuubi). Työpäivän jälkeen kotona:

 • Kasvojumppa. Useimmiten tämä sijoittuu johonkin kohtaan iltaa. Kun en yleensä meikkaa, minun ei tarvitse esimerkiksi pestä meikkejä pois ennen jumppaamista. En kyllä tee muutakaan ihon puhdistusta ennen jumppaa, koska en tykkää jumpata, jos iho on kovin kuivan tuntuinen, niin kuin usein pesun jälkeen. Ja en toisaalta halua missään tapauksessa rasvata kasvoja ennen jumppaa, koska jumppa on silloin hankala tehdä.
 • Kasvojumpan jälkeen kasvojen pesu, yleensä taas ihan vedellä vaan. Olen kuullut tästä kyllä nuhteita sieltä täältä, mutta oma ihoni on tyytyväinen tähän systeemiin, joten tuskin sitä tulee muutettua ja alettua aktiivisesti käyttää varsinaisia ihonpuhdistustuotteita.
 • Pesun jälkeen kasvoille, kaulalle, dekolteelle ja kämmenselkiin jokin seerumi.
 • Seerumin päälle kasvoihin ihovoide, sama kuin aamulla eli AVST-4 tällä hetkellä.
 • Kaulaan ja dekolteehen Environin Body Oil.
 • Kuivakuppaus, jos satun muistamaan ja jaksamaan.
 • Lopuksi kämmenselkiin, kyynärpäihin ja polviin Body Oil myös.

Tällä hetkellä mietinnässä:

 • Mihin kohtaan rutiineja lisäisin kuparipeptidien käytön ja kuinka tiuhaan viikossa niitä käyttäisin. Ongelmana on se, että kupari ja C-vitamiini eivät oikein sovi yhteen (joskin on vähän kyseenalaista kuinka paljon niistä on toisilleen haittaa), joten jos käytän Environin AVST:tä aamuin illoin, kuparipeptidit eivät mahdu mukaan jokapäiväisiin rutiineihini. Harkinnassa on, että ostaisin OwnDocilta kuparipeptidiseerumin, jota voisi käyttää joka päivä, kun aloittaisi varovasti. Voisin pitää aamurutiinini ennallaan ja lisätä iltaan tämän seerumin ja sitten sen kaveriksi vaikka jonkin A-vitamiinivoiteen, esimerkiksi BM Optiretinin, josta tykkään kovasti (se ei sisällä C-vitamiinia).

Huh, näin auki kirjoitettuna tämä kuulostaa aika juhlavalta 😀 Yllättävän paljon aikaa näinkin simppelit rutiinit vievät, ja monenlaista putelia ja purnukkaa minulta löytyy kylpyhuoneesta. Jos kuitenkin pääsisin tavoitteeseeni (eli että kaikki vanhat putelit tyhjenisivät), niin minulta löytyisi vain

 • Jokin hyvä seerumi päivävoiteen alle (luultavasti Carolyn’s Facial Formulas -sarjaa)
 • Environ AVST päivävoiteeksi
 • Environ Bio Oil
 • Kuparipeptidiseerumi illalla
 • Jokin yövoide kuparipeptisiseerumin kaveriksi. Se voisi olla BM Optiretin tai joku muu C-vitamiiniton A-vitamiinivoide illaksi (tämä on kyllä paras tähän mennessä löytämäni vaihtoehto), tai sitten jotain ihan muuta. Tämä on vielä mietinnässä.
 • Joku käsivoide (nyt niitä on miljoona!)
 • Huulirasva
 • Sitten tietysti kortisoni ja takrolimuusi, mutta niiden käyttö ei onneksi juuri tällä hetkellä kuulu päivärutiineihin 🙂

Mitä kaikkea hienoa tähän voisi lisätä, jos olisi paaaaljon aikaa (mitä minulla siis ei ole):

 • Kerran viikossa OwnDocilta ostamani kuparinaamion laittaminen. Minulla on näitä valmiina kaapissa, mutta en vaan tahdo muistaa käyttää niitä. Sen vuoksi olenkin ajatellut, että jos saisin kuparipeptidit päivittäiseen käyttöön, niin niitä aidosti tulisikin käytettyä.
 • Käsijumppa päivittäin
 • Ihon kuivaharjaus päivittäin (kasvot ja mielellään koko kroppa)
 • Pari kertaa viikossa kasvojen lymfahieronta
 • Muuten vaan kasvojen hieronta (kasvojumpan lisäksi) päivittäin
 • Mikroneulaus lyhyillä neuloilla (tuotteiden imeyttäminen ihoon) joka toinen päivä
 • Kasvonaamio kerran, pari viikossa
 • Ihon kuorinta kerran viikossa (oma kantani on se, että useammin ei ole tarpeen ja on ennemmin vain haitaksi iholle)
 • Kaikenmaailman vimpaimien käyttö

Miltä kuulostaa? Tuote-ehdotuksia? Kritiikkiä? Miten itse hoidatte ihoanne?

Tässä postauksessa mainitsen aika usein Environin tuotteet. Niistä voisi tehdä ihan erillisen postauksen joskus. Ne eivät siis ole mitenkään kauhean ihmeellisiä tuotteita, mutta ihan mukavan tuntuista kosmetiikkaa, joka sopii hyvin yhteen mikroneulauksen kanssa, sisältää minun makuuni sopivia tehoaineita ja passaa hyvin iholleni.

2 ajatusta artikkelista “Oma ihonhoitorutiinini

 1. Tiuku

  Kuivakuppaus ja lymfahieronta kuullostavat mielenkiintoiselle, olisi hienoa jos tekisit niistä omat bloggaukset ja ohjeet miten noita tehdään. Käytätkö kerralla sen kuparinaamion vai ”osissa”? Itse olen yrittänyt palastella sitä ja vain sivellä leikkaamallani osasella ainetta kasvoihin (nuuka kun olen). Miten lyhyillä neuloilla tekisit seerumineulausta joka toinen päivä, jos aikasi antaisi siihen myöten?

  Vastaa
 2. Minx

  Joo, olen ainakin tuosta kuivakuppauksesta jo pitkään ajatellut tehdä postauksen ja lymfahieronnastakin voisi ehkä taas kirjoitella jotain vähän kokonaisvaltaisempaa. Siitä olen kyllä aina silloin tällöin jotain pientä kirjoitellut, voit kokeilla hakemalla vaikka sanalla ”lymfa” täältä blogistani.

  Käytän myös kuparinaamion osissa, eli juuri niin kuin sinäkin teet. Siinä on ihan turhan paljon ainetta yhdelle kertaa.

  0,2 mm tai 0,25 mm neuloilla voisi neulailla joka toinen päivä, jos tosiaan aika riittäisi. Tai saisi aikaiseksi 🙂 Jotkut tekevät sitä aamulla, mutta minä tulen vieläkin neulauksesta aika punaiseksi, joten epäilen sopisiko se minulle. Joskin tuokin reaktio ilmeisesti laimistuu, kun iho ”vahvistuu”. Ja no, mulla on nyt aamuissa mukana se kuivakuppaus, eiköhän se tällä hetkellä riitä 🙂 Ehkä joskus saan tuo seerumineulauksenkin mukaan ohjelmaan, edes kerta viikossa.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.