Karmeaa jälkeä

Rollasin sitten taas. Edellisestä rollauksesta oli kulunut viisi viikkoa. Sarah Vaughterin ohjeissa sanotaan, että 1,0 mm neuloilla voisi rollailla jopa 10-14 päivän välein, mutta minä en ole oikein innostunut näin lyhyestä välistä näin pitkillä neuloilla. Johonkin Sarah Vaughter tämän ohjeistuksensa perustaa ja yleisesti ottaen luotan kyllä hänen neuvoihinsa, mutta tässä tapauksessa pidän mieluummin oman pääni 🙂 Ja tämä ”oma pääni” siis pohjautuu aiempaan tietouteeni ihon paranemismekanismista ja kollageenin uusiutumisesta jne. Olen tämän tiedon hankkinut lueskelemalla hillittömän määrän sekä keskustelua rollauksesta että tieteellisiä artikkeleita. Mutta en siis ole missään tapauksessa mikään asiantuntija tässä (lääkärin tms. koulutus taustalla), joten voi olla että Sarah Vaughterin ohjeistus on ihan ok ja perustuu uudempaan tietoon kuin mitä minulla on. Jokainen voi itse päättää kuinka konservatiivinen rollauksen kanssa haluaa olla. Mutta jos katsotte alla olevaa kuvaa, niin ehkä ymmärrätte, miksi en halua 10-14 päivän välein näyttää tältä… Kuvassa eivät edes värit näytä niin komeilta kuin todellisuudessa. Lisäksi otsani oli tasaisen (sentään!)  punainen ja suun ympärystä vienon punertava.

9875

En yleensä rollauksen jälkeen ole seuraavana päivänä ihan näin kamalan näköinen, mutta tällä kertaa kokeilin onnistuisiko silmien ympärystän käsittely ”leimasimella” paremmin kuin rollerilla. Ja onnistuihan se – oli aika helppo venyttää silmäluomea korkeammalle luun päälle ja sitten naputella leimasimella sitä. Jälki vaan on aika kauhean näköistä 😀 Kokeilin samaa myös huulien ympärystään, mutta siinä vaiheessa taisi puhti olla jo niin vähissä, että en enää saanut yhtä pahaa jälkeä aikaan. Minulla muutenkin yleensä käy rollauksen kanssa niin, että ensin aina lykkään sitä mahdollisimman pitkään iltaan, vaikka alun perin suunnittelen tekeväni sen heti esim. töiden päälle kotiin tultua. Sitten kyllä puudutan ihon ja teen kaikki muut temput, mutta kun aloitan rollauksen, niin kykenen tekemään sitä kunnon puhdilla ehkä otsan ja silmät. Siinä vaiheessa sitten alkaa tulla lievästi etova olo ja käyn sisulla koko kasvot läpi, mutta en enää kykene rollaamaan kaulaa ja dekolteeta. Tälläkin kertaa rollasin kaulasta vain leuanalusen, jonka olin puuduttanut, mutta siihen se homma loppui. Kämmenselkien rollaus onnistui tämän päälle ihan hyvin, mutta polvet jäivät taas väliin. Tuo homma on vaan niiiiiin inhottavaa, vaikkei sattuisikaan 😀 Olisi kyllä aika autuaallista, jos joku muu tekisi sen minulle, ja onnistuisihan se kosmetologilla! Se vaan mokoma maksaa aika paljon, enkä tiedä tulisko mulle sielläkin yhtä ikävä olo.

Ainiin, älkää nyt sitten ajatelko, että jotta rollaus olisi tehokas, pitäisi seuraavana päivänä näyttää tältä kuin minä! Kyllä vähempikin ja konservatiivisempikin rollaus riittää. Pelkään vähän, että käsittelin liiankin rajusti tällä kertaa kasvojani. Tosin täytyy sanoa, että suurin piirtein tällaiselta ovat nenänvarren vaakarypyt ja kulmien välin pystyrypyt näyttäneet aiemmin rollauksen jälkeen ja ne ovat ainoat paikat kasvoissani, joista voin ihan satavarmana sanoa, että rollaus on tehonnut. Mutta sen neuvon kyllä annan, että jos joku muu saa kasvonsa yhtä pahaan kuntoon rollaamalla kuin minä, niin kannattaa pitää vähintään 5 viikon tauko rollauksessa, pitempikin, jotta iho ehtii kunnolla parantua ja rauhoittua välillä.

Tämä kaunis väritys kesti kasvoillani kokonaisuudessaan noin viisi vuorokautta, laimentuen toki koko ajan. Jouduin menemään työpaikalle kaksi päivää rollauksen jälkeen ja siinä vaiheessa silmien seutu oli kyllä vielä aika eksoottisen näköinen… No, pokalla vaan 😀 Kukaan ei kysynyt mitään, olettivat kai että minulla on joku allerginen reaktio päällä.

Nyt olin muuten kaukaa viisas ja otin ennen rollausta antihistamiinia siinä toivossa, että tällä kertaa minulle ei tulisikaan histamiinireaktiota, ja näin sitten kävikin, eli onnistuin tällä kertaa välttymään histamiinirekatiolta. Mahtavaa! Tämä pitää muistaa jatkossa. Mutta vieläkään en kyllä tiedä, onko antihistamiinilla jotain ”negatiivista” vaikutusta ihon paranemisprosessiin (siis että se kiirehtisi sitä liikaa).

2 ajatusta artikkelista “Karmeaa jälkeä

  1. Tiuku

    hurjalle näyttää, itse en jaksa kerralla rollata kuin kasvot ja enintään kädenselät siihen päälle. Voiko luomia rollata? Olin ymmärtänyt että niiden rollausta ei suositella. Vai rollataanko ne nimenomaan vetämällä kulmakarvojen alla olevan luun kohdalle?

    Vastaa
  2. Minx

    Luomia ei pidä rollata muuten kuin siten, että tosiaan venyttelee luomen luun päälle ja siinä rollaa, muuten voi tulla pahaa jälkeä silmiin! Yläluomen kanssa tuo venyttely on vähän helpompaa (mutta aika hankalaa silti, kädet loppuvat kesken), alaluomen kanssa minusta tosi vaikeaa, käytännössä en juuri onnistu siinä. Tuossa kuvassa silmien alapuolikin on aika punainen, mutta olen lähinnä siinä rollannut ihan tavallisesti rollerilla ilman isompia venytyksiä.

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.