Ei pelkästään kasvot!

Ei liene kenellekään uutta (ja olen siitä useasti täällä blogissanikin maininnut), että ikä ei näy pelkästään kasvoissa. Kaula ja dekoltee kertovat iästä myös, samoin polvet (huoh, mitä kummaa niille tekisi 🙂 ja … kädet! Noh, ei siinä paljoa huutomerkkejä tarvittaisi, varmaan jokainen nelikymppinen tai vanhempi on joskus katsonut käsiään ja miettinyt, että mistä kummasta nuo selvästi näkyvät, pullistelevat verisuonet ovat ilmestyneet. Tai ihmetelleet, miten kädet yhtäkkiä ovatkin täynnä pientä ryppyä. Tai luisevat. Tai maksaläiskillä. Ja sitten kun siinä rinnalla katsoo nuoria käsiä (minä vertailen vaikkapa 15-vuotiaan tyttäreni käsiin omiani), niin johan masentaa.

Jotain kuitenkin on tehtävissä. Käsiä voi mikroneulata, joskaan omat kokemukseni eivät ole olleet kauhean hyviä (silmitöntä kutinaa mikroneulauksen tuloksena viikon verran, mutta se on varmaan vaan omaan atopiaani liittyvää – voitte lukea kokemuksistani vaikkapa mikroneulaus-tägiä seuraamalla), A-vitamiinivoiteita ja muita ”herkkuja” voi käyttää myös käsiin, ja toki käsiä voi myös jumpata. Siinäpä päästiinkin sitten asiaan 🙂

Tutkailin uteliaana, mitä käsijumppasaralta oikein löytyy ja mitä ihmiset ovat kertoneet kokemuksistaan käsijumpan ja käsien ulkonäön suhteen. Ensimmäisenä vastaan tuli vastaavan tyyppinen masiina kuin mikä itseltäni löytyy jo kotoa:

Olen ostanut omani joskus aikoinaan Stockmannin urheiluvälineosastolta. Ostin vain yhden, mutta suosittelen kahta, jotta molempia käsiä voisi harjoittaa yhtä aikaa. Mitenkäkö tämä edesauttaa käsien pysymistä nuorekkaana? Taustateoria olettaa, että kädet, joissa lihakset ovat hyvässä kunnossa, ovat muutenkin nuorekkaamman näköiset – iho kenties paremmassa kunnossa lisääntyneen verenkierron ansiosta (tämä on oma arvaukseni) ja toisaalta vaan kädet vähemmän luisevat (vanhan näköiset) hyväkuntoisten lihasten ansiosta? Kuulostaa ihan järkevältä.

Vastaavia vempeleitä sitten löytyy erilaisia. Aika kivalta näyttää GripMaster:

Tässä taitaa olla ihan sama idea kuin tuossa edellisessäkin, erona lähinnä ehkä se, että sormia voi harjoittaa erikseen (voi olla muutakin eroja, en nyt alkanut tutustumaan asiaan paremmin).

Minulla on itselläni myös ”terapiapallo” käsiä varten, vähän tämän tapainen:

Mistähän lienee peräisin, punainen se on väriltään. Saattaa olla, että mies sai sen jostain pelialan konferenssista osallistumislahjana. Pelaajat nimittäin tarvitsevat vahvat sormet! Tietokoneen käyttäjän muutenkin kannattaisi harjoittaa sormiaan ja koko käsivarsia. Tekisi hyvää ja lisäisi jaksoa! Joka tapauksessa, kyseessä on vähän pehmoinen pallo, jota on ihan hassu rutistella. Sormet mukavasti väsyvät.

Löytyy myös ihan vaan rutisteluun tarkoitettua muovailuvahaa:

Tästä löysin maininnan FlexEffectin foorumeilta, että eräs lukija pitää ”muovailuvahaa” aina käsilaukussaan ja ottaa sen sieltä esiin rutisteltavaksi aina, kun tulee sopiva hetki. Loistava idea! Olispa isompi käsilaukku! 😀 (kärsin kroonisesti liian pienestä käsilaukusta, huoh)

Oi, ja kiinalaiset terapiapallot! Sellaiset löytyvät meiltäkin – oikein kauniit … lasivitriinistä… 🙂 Eli kukaan ei käytä niitä. Mutta ehkä kannattaisi:

Näitä ideoita varmaan löytyisi lisääkin – jos tiedätte jonkun fiksun, toimivan vimpaimen/idean, niin kertokaa! Mutta sitten löysin oikein kunnon käsijumpan! ❤ ❤ ❤ Greg Irwin (joo, sama hemmo kuin tuossa kiinalaisten terapiapallojen videossa) on vuodesta 1997 opettanut ihmisiä jumppaamaan käsiään kuntoon HandHealth eli Käsien terveys -ohjelmansa avulla. Tämä jumppa näyttää siltä, että minä voisin olla myyty! Siinä on muutamia toimivia elementtejä, jotka vetoavat minuun:

  • Sitä voi tehdä missä vain, ilman mitään lisälaiteitetta
  • Valmis ohjelma! Omat aivot voi pistää narikkaan – hei, miten tällaista voi vastustaa 🙂 Ja vielä eri tasoja etenemisen mukaan
  • Lopputuloksena ovat notkeat ja vahvat sormet – how cool is that 😀

Noh, oikeasti en kyllä osaa sanoa, mikä juuri tässä vetoaa minuun enemmän kuin noissa näppärissä vimpaimissa. Ehkä juuri se, että ei tosiaan tarvita lisävehkeitä ja jumppaa voi siis tehdä ihan koska vaan, vaikka kirkossa (ehh, en tiedä miksi juuri kirkko tuli nyt mieleen – ehkä sen vuoksi, että se on aika epätodennäköinen paikka käsijumpalle?).

Tämän jumpan perusversion saa netistä ladattuna hintaan $17,95 eli mitähän tuo nyt olisi … nelisentoista euroa, ei paha hinta jos jumppa on oikeasti hyvä. Jatko-osa maksaa saman verran päälle. Ainakin jo pelkän esittelyvideon mukana jumppaaminen sai käteni ihanan lämpimiksi ja sen tuntuisiksi, että niillä on tehty jotain:

Auts, tekisi ihan hirveästi mieleni ostaa tämä jumppa! 😀 Tämä on muuten kyllä ihan loistavaa jumppaa myös aivoille – tiesittekö että esimerkiksi konttaaminen on tosi tärkeä taito osata? Siinä kun liikkuu kropan molemmat puolet synkronissa, mutta eri tahtiin – molemmat aivopuoliskot joutuvat töihin. Hyvin hyödyllistä! Katsokaapa tämäkin video ja tehkää perässä – se jumppaa aivojannekin samalla! Ei ehkä samalla tavalla kuin konttaaminen, mutta silti:

* * *

Mutta jos sitten kuitenkin olette vimpaimien ystävä tai haluatte eritoten jotain tiettyä tarkoitusta varten kehittää käsiänne (pianisti? huilisti? pleikkarin pelaaja?), niin RehabMartista löytyy vaikka mitä! Kannattaa katsoa, vaikka aihe ei omalla kohdalla niin akuutti olisikaan. Olin tosi yllättynyt siitä, miten monenlaisilla tavoilla ja vehkeillä käsiä voi jumpata. Otin muuten omat käsijumppavimpaimeni telkkarin viereen pöydälle. Jospa siitä ne päätyisivät helpommin käteen ja käyttöön.

Noh, okei… nyt siis käsien iho on mikroneulattu ja rasvattu A-vitamiinivoiteella ja lihakset ovat käsissä hyvässä kunnossa, kun niitä on jumpattu perusteellisesti. Mutta entäs ne vanhuuttaan pullottavat verisuonet…? Veikkaan että ne ovat vaan pahemman näköiset 😦 Ainakin lihaskuntotreenillä on muuhun kroppaan sen suuntainen vaikutus. Ei niille varmaan mitään voi. Vai voiko…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.