Päässäkirjoitusta

Ai että mitä? 😀 Päässälaskun kaikki tietää, mutta mitä on päässäkirjoitus… En tiedä teistä, mutta minä kyllä harrastan sitä aika paljon, etenkin blogin suhteen. Eli siis kirjoittelen mielessäni uusia blogitekstejä. Jos kaikki päässäni kirjoitetut blogitekstit olisivat päätyneet blogiin asti, julkaisutahtini olisi huomattavasti tiuhempi.

Noh, olen taas siis päässäkirjoittanut. Reilu viikko sitten itkin täällä blogissa atopiaongelmiani ja sain lukijalta hyvän vinkin kokeilla Avènen rasvoja. Ostinkin siis iloisena torstaina apteekista Avènen silmänympärysvoiteen ja superhyperhypoallergeenisen kasvovoiteen. Perjantaina jo kirjoittelin päässäni teille tekstiä siitä, kuinka Avènen voiteet tekevät ihmeitä. Todellisuudessa mitään kovin ihmeellistä ei ollut tapahtunut, mutta ihoni oli kyllä rauhoittunut hiukan. Lauantaina lähdimme lomareissulle Lontooseen ja lauantain aikana päässäkirjoitettuun tekstiin tuli vielä lisukkeeksi se, kuinka Lontoon ihmeellinen kostea ilma parantaa ihoni täydellisesti, tietysti yhdistettynä noihin ihmeitä tekeviin voiteisiin. Iho olikin oikeasti aika mukavan tuntuinen ja ajattelin onnellisena mitä muutama päivä kosteammassa ilmanalassa voisi saada aikaan.

Vaan toisin kävi. Sunnuntaiaamuna heräsin hirveisiin silmäpusseihin, kutinoihin ja yleiseen turvotukseen. Ja maanantaina. Ja tiistaina. Ja keskiviikkona. Että se siitä Lontoon parantavasta ilmanalasta. Ilmeisesti hotellin lakanat oli pesty jollain sellaisella myrkyllä, josta ihoni ei tykännyt. Ihottuma paheni päivä päivältä, eikä Avènen ihmevoiteista ollut mitään apua (ei kai kukaan luullut, että ihan oikeasti ajattelisin että ne olis jotain ihmevoiteita :D). Aina päivän aikana iho hiukan parani, mutta aamulla sitten taas oltiin entistä pahemmissa lukemissa. Kortisonia ei ollut mukana ja apteekkia ei sattunut sopivasti kohdalle ennen kuin paluumatkalla lentokentällä. Päässäkirjoitukseni siis vaihtuivat ilosanomasta ruikutukseen.

Kortisoni toki avitti lähes välittömästi sitten, kun sitä aikanaan sain käsiini, ja kotona herätessä ei silmäpusseista ollut tietoakaan (huh! tosissaan huoletti että mitäs sitten keksin, jos kotonakin vielä on sama ongelma aamuisin). Mutta voitte arvata, että kasvojumppa ei ole paljoa ollut mielessä viime aikoina 😦 Olen oikeastaan koko talven vaan vihannut naamaani, se muistuttaa koko ajan olemassaolostaan ja on itkettävän inhottavan kireä ja kutiseva ja vaan OLEMASSA. Mikroneulausta ei tee mieli tehdä, kun iho on tässä kunnossa, ja kasvojumppa pitää tehdä väkisin. Ärsyttää sekin, että kasvojumppablogini tuntuu hiljalleen muuttuneen itken-atopian-kamaluutta -blogiksi. No, on mulla kasvojumppajuttujakin edelleen mielessä mistä kirjoittaa, ja hartaasti toivon, että joskus ehkä kesällä voisin teille esitellä uusia ihania jumppatuloksia. Mutta se nähdään sitten 🙂

3 ajatusta artikkelista “Päässäkirjoitusta

 1. Minx

  A-vitamiinipitoiset voiteet on oikeasti hyvä juttu iholle ja auttavat myös atooppiseen ihoon, kun niitä oikein käyttää. Tai siis tässä uskossa olen 🙂 Saa väittää vastaan, jos tietää paremmin! Eli siinä mielessä kaikki voiteet, jotka sisältävät A-vitamiinia, todennäköisesti jollain lailla auttavat pitämään ihon kuntoa hyvänä ja jopa korjaavat jo syntyneitä vaurioita. Mutta toinen asia sitten on tietysti A-vitamiinin määrä ja laatu. Jos A-vitamiinia on pieni määrä voiteessa, se ei ärsytä ihoa, mutta ei toisaalta ole kovin tehokastakaan. Ja taas toiset muodot ovat tehokkaampia kuin toiset. A+ Kremen kohdalla mainostetaan nimenomaan sitä, että siinä käytetään jotain A-vitamiinin vähemmän ihoa ärsyttävää muotoa (eli siis ei käytetä retinolia), mutta ei sanota mitä.

  Kun tutkailin tuota A+ Kremeä, niin siitä on kyllä aika mahdotonta sanoa mitään, ainakaan sen perusteella mitä nopeasti netistä löysin. Missään en löytänyt tuotteen INCI-listausta (mitä aineita se sisältää), joten sitten on täysin mainospuheiden varassa (tämä on heti huono merkki). Se mikä minua eniten epäilyttää tuossa voiteessa on sen markkinointitapa: yleensä tuolla tavalla markkinoidut asiat ovat joko huijausta tai ainakin aika lähellä sitä – eli siis mainostekstit kuulostavat liian hyvältä ollakseen totta. Mutta ikävämpi asia sitten löytyy, kun katsoo näitä ennen ja jälkeen -kuvia:
  http://articlebullet.com/25001946/a-krem-advanced-anti-aging-reviews.html
  Ja katso nimenomaan pupilleja. Huomaat että kuva on tismalleen sama kuva, jota on vaan photoshopattu.

  Tällä sivulla
  http://suomiterveysuutiset.com/terveys/korjaa-rypyt/index.php?t202id=1185&t202kw=
  oleva kuva on myös ihan selvästi photoshopattu (katso miten mm. korvat ovat muuttuneet erilaisiksi kahdessa viikossa, iho on luonnottoman näköinen jne.) – kahdessa viikossa yksinkertaisesti EI VOI tapahtua noin isoa muutosta. Sellaista ihmerasvaa ei ole olemassa, jolla ihminen nuorenee kahdessa viikossa kymmenen vuotta. Tarkistin asian vielä ystävättäreltä, joka on pitkään harrastanut kuvanmuokkausta ja tuomio oli selvä: photoshopattu ilman muuta. Hän pystyi suoraan sanomaan esim. mitä työkaluja tähän oli käytetty jne.

  Eli tämän perusteella voisin sanoa suoraan: itse en ostaisi. Voiteen teho toki voi olla ihan ok, mutta jos se on hyvä tuote, miksi sitä pitää markkinoida valheellisin perustein?

  Vastaa
 2. Janna

  Kiitos nopeasta vastauksesta. Huijaukseltahan tuo minustakin vaikuttaa… Ei muuta kuin takaisin kasvojumppaamaan… 🙂

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.