Kohtauksia kasvojumppaajan perhe-elämästä, osa 2

Kasvojumppaaja istuu autossa. Puoliso ajaa. Kasvojumppaaja tuijottaa itseään peilistä ja sanoo: ”Tiesitkö että triangularikseni on vasemmalla puolella vähemmän kehittynyt kuin oikealla puolella?” Puoliso esittää kiinnostunutta: ”Niinkö?” Kasvojumppaaja: ”Huomasin sen juuri, kun irvistin tällä tavalla.” Irvistää.

Kasvojumppaaja istuu autossa. Puoliso yrittää ajaessaan selittää jotain itseään kiinnostavaa asiaa. Kasvojumppaaja ynähtelee sopivissa kohdissa ja tuijottaa samalla puolison profiilia. Sopivan tauon tullen kasvojumppaaja sanoo: ”Tiesitkö, että leukalinjallesi tekisi hyvää, jos jumppaisit vähän platysmaasi.” Puoliso: ”…”

Kasvojumppaaja tuijottaa ensin itseään peilistä ja menee sitten tyttärensä luokse: ”Saisinko vähän varovasti tunnustella leukalinjaasi, että kuinka se venyy? Haluaisin tietää millainen on hyväkuntoinen platysma.” Tytär ei anna äidin tunnustella leukalinjaansa, mutta suostuu armollisesti venyttelemään sitä malliksi itse.

Kasvojumppaaja sanoo hyvää yötä pojalleen ja kysyy samalla: ”Saisinko tunnustella otsaasi, että tietäisin miltä tuntuu hyväkuntoinen frontalis?” Poika antaa ystävällisesti luvan.

Seuraavana päivänä kasvojumppaaja tunnustelee ensin omaa otsaansa ja sitten muina miehinä kävelee poikansa luokse ja silittelee tämän otsaa ja yrittää salavihkaa saada selkoa, tuntuuko otsa kuinka erilaiselta.

Kasvojumppaaja sanoo hyvää yötä pojalleen ja kysyy samalla: ”Saisinko tunnustella miltä platysmasi tuntuu?” Poika kieltäytyy ja käskee antaa platysmansa olla. Kasvojumppaaja nimittää poikaansa vesinokkaeläimeksi (platypus). Kasvojumppaaja menee sanomaan hyvää yötä tyttärelleen ja toivorikkaana pyytää saisiko tunnustella tyttären platysmaa. Tytär vastaa tiukasti: ”Ei!” Kasvojumppaaja sanoo tyttären olevan julma, kun kieltää äidiltään tiedon siitä, millä tavalla tyttären platysma venyy.

Kasvojumppaaja lukee ensin kateellisena nuorena kasvojumppaamisen aloittaneiden juttuja, tuijottaa sitten omia leukapussejaan peilistä ja huutaa tyttärelleen: ”Kuule kyllä sinun pitää aloittaa kasvojumppa viimeistään kaksikymppisenä, ettet joudu sitten nelikymppisenä korjailemaan ajan tekemiä jälkiä.” Tytär: ”Äiti…”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.