Gallup: Kipeytyy vai ei?

Yhden fysioterapeutin kanssa olen vääntänyt kättä siitä, että hänen mielestään kasvojumpalla ei voi saada lihaksia vastaavasti kipeiksi kuin vaikkapa reisilihakset saa kuntosalitreenillä. Eli maitohapoille siis. Syynä hänen mukaansa on se, että kasvolihakset ovat niin pieniä. En oikein tajua miten tämä lihasten koko vaikuttaa siihen, saako lihaksen maitohapoille vai ei, mutta no, ehkä väitteessä on jotain perää. Siksi tässä uteliaana nyt kysynkin teiltä, lukijani, että oletteko te koskaan onnistuneet saamaan kasvolihaksianne kipeytymään kasvojumpalla?

Minä itse olen onnistunut kasvojumppaamalla tässä jumppahistoriani aikana saamaan kasvolihakset kyllä kipeytymään useammankin kerran. Mikään tavoitehan se ei missään nimessä ole, enkä tiedä onko mikään taekaan siitä, että jumppa olisi sen tehokkaampaa kuin silloin, kun lihasarkuutta ei tule – tuskin. Joka tapauksessa minulla kuitenkin säännön mukaan kipeytyvät kasvolihakset, kun tauon jälkeen taas teen ekan jumpan, tai kun vaihdan jumppaohjelman erilaiseen. Minä olen aina ajatellut, että se on ihan sama ilmiö kuin mitä siellä kuntosalillakin tapahtuu – sielläkin uusi ohjelma tai aloitus tauon jälkeen saa lihakset aroiksi.

Mutta olenko outo lintu tämän kasvojumpan kanssa? Saako kukaan muu kasvojumpalla lihaksia kipeiksi? Ilmoittautukaahan kommenttiboksissa – olisi kiva kuulla sekä-että -kokemuksia! Eli kertokaa myös, jos tauonkaan jälkeen ei lihakset ole jumppaamisesta moksiskaan. Ja tietysti olis kiva kuulla, jos joku muukin kuin minä joskus huomaa seuraavana päivänä irvistelyn hivenen tuntuvan kasvoissa!

8 ajatusta artikkelista “Gallup: Kipeytyy vai ei?

 1. Pirpana

  Kyllä kipeytyy!

  Kun joulukuussa innostuin kasvojumpasta niin jouduin alkuun jopa ottamaan illalla särkylääkettä että sain kasvolihasten jomotukselta nukuttua.

  Nyt kevät meni sitten tosi laiskasti jumpatessa mutta näin syksyn tullen olen aloitellut uudelleen mutta en niin kovalla tarmolla ja tahdilla kuin viime vuonna. Pikkuisen on ollut arkuutta lihaksissa mutta ei särkylääkkeitä vaativaa määrää…

  Vastaa
 2. Nimetön

  Moikka!
  Mielestäni kasvoni olivat alkaneet näyttää väsyneeltä raskaiden elämänkokemusten ja suurimmaksi osaksi päätteellä tapahtuvan työn takia ja tietty ikäkin alkaa vaikuttaa,kohta 40 v…Aloitin sitten kasvojumpan. Kyllä on kipeytyneet lihakset kasvojumpalla : ). Olen jumppaillut nyt n. 6kk suht säännöllisesti(2-4x vko) method putkiston kasvokoulua (mulla se vanhempi kirja) ja muutaman kuukauden jälkeen sain kommetteja että ihoni hehkuu. Olen myös huomannut selkeää muutosta poskissa, ne ovat nousseet ja ”liikkuvat” erilailla ilmehtiessä ja puhuessa, niiden liikkeitä voi kontrolloidakin tietoisesti. Kasvojen muoto palautunut siis selkeästi. Sain vasta kommentin ihmiseltä, jonka olin nähnyt n. 20 vuotta sitten, että kyllä sun kauniit kasvot tunnistaa, ei voi olla muistamatta, mukavalta tuntui tietty! : )Samoin silmien muoto on selkeästi virkeämpi ja turvotusta on vähemmän (mulla herkästi turpoavat silmät). Kannattanut siis on jumpata : ). Mutta kannattanee muistaa lukea ohjeet hyvin ja tehdä liikkeet ajatuksen kanssa ja säännöllisesti ja jaksaa odottaa tuloksia, kun on homman aloittanut : ).

  Vastaa
 3. Minx

  Onpas aika ihania tuloksia anonyymillä! Itsekin olen samaa mieltä kanssasi, että ajatuksen kanssa ja säännöllisesti, ja jaksoa pitää olla, tulokset eivät synny hetkessä 🙂 Ja kiva kuulla, että Putkiston ohjelmalla on tullut tuloksia! Siitä on aika vähän luettavissa kokemuksia ja siksi kaikki mitä kuulee on todella kiinnostavaa.

  Pirpana (ja muutkin), elähän jumppaa niin lujasti että joka kerta tulet kipeäksi! 🙂 Aika hurjalta kuulostaa, että särkylääkkeitäkin tarvitset, mutta toisaalta, onhan sitä joskus vaikkapa reidetkin niin jumissa, että hyvä kun kävelemään kivulta pystyy. Hyvä ei varmaan kuitenkaan ole, jos tätä ihan koko ajan tapahtuu, joten kannattaa vaikka vähän harventaa jumppavälejä tai vähentää intensiteettiä, jos alkaa olla pysyvä tilanne tuo kipuilu. Tai jopa harkita lääkärikäyntiäkin, kun on ensin itse vähän miettinyt, että mistä tuo kipuilu voisi johtua. Mutta ehkä sullakaan ei sitten ihan jatkuvaa se ole kuitenkaan…?

  Vastaa
 4. Iiris

  Ajoittain saan eritoten kaulan ja joskus myös poskien lihaksia kipeiksi. En kovin usein tosin, lähinnä silloin, kun jumpassa on ensin ollut taukoa vähän aikaa.

  Vastaa
 5. Minx

  Iiriksen kokemukset kuulostavat aika samoilta kuin omanikin. Kaulan/leuan alue minullakin ehkä useimmin kipeytyy ja tosiaan posket – olisko siellä nyt sitten niitä kasvojen isoimpia lihaksia?

  Vastaa
 6. Janna

  Kyllä vain minullakin kasvolihakset kipeytyvät tauon jälkeen aivan samalla tavalla kuin kuntosalitauonkin jälkeen! Taitaa olla kasvojumppa fysioterapeutillesi uusi juttu..? 🙂
  Riippuu kasvojumpasta, mutta olen saanut niin posket kuin kaulankin kipeäksi, särkylääkettä ei sentään ole tarvinnut ottaa. Minä olen treenannut lähinnä CFF:n tahtiin, mutta nämä lihaskivut ovat tulleet jollain ihan muulla esim. automatkalla tapahtuneen omakeksimän treenin avulla…

  Vastaa
 7. Minx

  Tälle fysioterapeutille kyllä kasvojumppa on ihan tuttu juttu, siksi vähän ihmettelinkin asiaa ja päädyin kyselemään lukijoiden kokemuksia.

  Itselläni on taas lihakset kipeinä 😀 Ei hyvä asia kyllä, syynä on nimittäin se, että jumppa on ollut muutaman viikon säälittävän vähissä. Miten tämä syksyinen töiden aloitus aina viekään niin mehut ihmisestä!

  Vastaa
 8. Jenkki

  Sanoisin, että mikähän lie besserwisser tuo fyssari, jonka kanssa olet keskustellut! Eihän tarvitse jauhaa kuin purkkaa hiukan intensiivisemmin, niin johan on lihakset kipeänä.
  Eli minun(kin) vahva mielipiteeni on, että ei todellakaan ole lihaksen koosta kiinni, saako ne kipeäksi jumpalla vai ei!
  =)

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.