Harmi että tämä on kertakäyttöinen

Rusketun helposti enkä juurikaan pala, joten auringonpalvonta on aina ollut minulle luonnollista. Omana lapsuus- ja nuoruusaikanani suojakertoimet aurinkovoiteissa olivat luokkaa 5 ja 10 ja lähinnä käytettiin aurinkoöljyä, joka edesautti ruskettumista eikä suinkaan hillinnyt sitä – eihän hullukaan halunnut estää itseään ruskettumasta, kun tavoitteena nimenomaan oli juurikin se ihana tumma pinta. Solarium oli paras kaveri ja siellä hikoiltiin autuaasti silloin, kun aurinkoa ei ollut tarjolla. Minulla ei ollut harmainta aavistusta, että auringonvalo voisi jotenkin olla tuhoisaa iholle. Ja jos olisikin ollut, niin eipä siitä nuorena jaksa huolehtia miltä iho näyttää joskus 20-30 vuoden päästä… On kyllä suuri ihme, että en ole tämän ryppyisempi kuin mitä olen. Onneksi olen aina tykännyt myös istua sisällä ja varjossa, lähinnä lukemassa kirjaa 🙂

Nyt olen kuitenkin saanut herätyksen siitä, että aurinko on Paha Asia ja siispä vältän sitä tätä nykyä. En kyllä mitenkään hysteerisesti, enkä jaksa rasvaillakaan itseäni juurikaan suojakertoimilla, mutta en esimerkiksi enää mene automaattisesti aurinkoon istumaan, jos varjoakin on tarjolla. Olen kyllä ostanut suojakertoimiakin ja täytyy yrittää opetella niitä käyttämäänkin. Mutta törmäsin tässä The No-Nonsense Beauty Blogissa aika kivaan tuotteeseen eli SunSense-rannekkeeseen. Ranneke laitetaan ranteeseen ennen kuin lähdetään ulos. Kun levitetään aurinkovoidetta, niin sitä laitetaan samalla rannekkeeseenkin. Ranneke auringonpaisteessa vaihtaa väriä kirkkaan violetiksi. Se sitten siitä haalistuu ajan kanssa vaaleanpunaiseksi, ja tällöin on oikea hetki lisätä aurinkovoidetta sekä iholle että rannekkeelle. Ranneke haalistuu loppujen lopuksi vaaleankeltaiseksi sen merkkinä, että on aika lähteä pois itseään grillaamasta. Aika hyvä idea minusta! Mutta ranneke on kertakäyttöinen, mikä huomattavasti vähentään sen houkuttelevuutta – paitsi että jokainen käyttökerta maksaa erikseen, niin samalla tuottaa myös jätettä (vaikka ovatkin näköjään kierrätettävää muovia) ja sitä tässä maailmassa on riittävästi jo ennestäänkin.

Noita rannekkeita ei kyllä taida saada ainakaan vielä Suomesta ja mahtaako saada koskaan, meillä kun aurinko ei ole niin iso ongelma. Nettikaupassa (Kanadassa) hintaa rannekkeilla on niin suolaisesti, että mahtaako näille olla menekkiä… En ihmettelisi vaikka hinnoittelisivat itsensä ulos. 36 kappaleen pakkaus nimittäin maksaa nimittäin silmittömät 339,99 dollaria!! Huh. Pieni rahahan se on laittaa omaan terveyteensä, mutta kun terve järkikin riittää ja kelloon katsominen, niin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.