No nyt se sitten piti viimein ostaa…

Ei voi mitään, Iiris onnistui myymään mulle Putkiston 3D Luonnollisen kasvoklinikan 😀 Eli jos katsotte täältä keskusteluja, niin niin siinä vaan pääsi käymään, että word of mouth iski jälleen. Tyytyväisen käyttäjän suositus sai minutkin kipinkapin kirjakauppaan. Aika pitkään olen jo miettinyt Luonnollisen kasvoklinikan ostoa, niin kuin tuosta Putkisto-blogitekstistäkin näkee, mutta aina olen lykännyt sitä, kun on vaan tuntunut, että kannattaakohan… Mutta nyt se sitten piti ostaa. Ostin sekä kirjan että DVD:n, kun vähän näytti kirjaa selaamalla siltä, että pelkästä kirjasta ei oikein saanut riittävän hyvin selkoa siitä, miten liikkeet tehdään. Hintaa tuli kyllä aika reippaasti: kirja maksoi n. 42 € ja DVD toisen mokoman. Nettikirjakaupasta olisi ehkä saattanut saada vähän halvemmalla, mutta en nyt vaan jaksanut odottaa 🙂 Videolla ei kaiketi ole ihan kaikkia kirjassa olevia liikkeitä.

Ensivaikutelma?

Tein koko jumpan heti kertaalleen läpi ja kyllä nyt tuntuu siltä, että ei tuo ollut hukkaostos. Putkiston jumppa ei ole siinä mielessä aggressiivinen kuin esim. FlexEffect tai edes Carolyn’s Facial Fitness, eli että käytettäisiin kovin paljoa vastusta tai että liikkeitä olisi oma jokaista kasvolihasta varten (no, ei ole FlexEffectissäkään sentään :), mutta yllättävästi sekin vain lihaksissa tuntuu. Jumppa sisältää Putkiston filosofian mukaan jumppa sisältää paljon lihasten venytyksiä ja rentoutuksia ja jonkun verran mielikuvaharjoituksia, toistojen määrää ei ole lyöty liikkeissä tiukasti lukkoon. Juuri nuo venytykset tuntuvat minusta parhaimmilta, joskaan en onnistunut löytämään kasvoistani mitään ihan kamalasti jumissa olevia paikkoja.

Kasvoilla oli kaunis väri ja ihoa kuumotti sen tuntuisesti, että veri totisesti kiersi jumpan jälkeen. Ei hassumpaa! Mutta oli jumpassa jotain sellaistakin, mistä en niin pitänyt.

Jumpan miinuksia?

Harmi kyllä, jumpassa on joitakin juttuja, joista en itse niin tykkää. Edelleenkään en ole hirveän innostunut kaikista hengittelyistä ja mielikuvaharjoituksista, mutta ne nyt eivät ole oikeasti mikään miinus, kunhan vain ovat sellaisia ei-mun-juttu -asioita. Mutta oikeasti isona asiana nousee esiin se, että kirjan avulla joitakin liikkeitä on tosi vaikea ymmärtää, sanoisinpa että joidenkin liikkeiden kohdalla on jopa mahdotonta olla täysin varma, että tekee ne oikein. Osa liikkeistä on toki ihan selkeitä, mutta kun liikkeissä on pääsääntöisesti vain yksi kuva mukana ja vaiheita kuitenkin samassa liikkeessä saattaa olla pari kolme, eikä tekstikään ole minusta aina ihan yksiselitteistä, niin… 😦 En ole vielä katsonut videota läpi ja uskon, että se kyllä selvittää asioita. Mutta toisaalta, minusta ei ole kyllä reilua, että jos kirjaa ja videota myydään erikseen, niin kirja yksinään on noinkin hankala käyttää. Mutta ehkä ongelma on vain minulla! Älkää nyt säikähtäkö tätä, ehkä minä vain olen vähän lukutaidoton 🙂

Toisena hankaluutena jumpassa on se, että jotkut liikkeistä ovat aika monimutkaisia. Niissä saattaa olla kolme eri osaa ja näissä osissa tehdään ihan eri juttuja. Ehkä liikkeet ajan kanssa oppii muistamaan, jos jumppaa tekee säännöllisesti, mutta on vaan käytännössä hankalaa kurkkia kesken jumpan, että milläs rivillä nyt olinkaan menossa. Itse tykkään enemmän siitä tyylistä, mitä esim. CFF:ssä ja FlexEffectissä on, eli että jumppaliikkeet on tehty hyvin selkeiksi ja yksinkertaisiksi. Kasvoklinikassakin olisi ehkä  ainakin joitakin liikkeitä vaan voinut pilkkoa useammaksi eri liikkeeksi ja siten yksinkertaistaa jumppaa, silläkin kustannuksella, että liikkeitä sitten olisi määrällisesti enemmän.

Nice to have -linjalla on vielä yksi juttu, jota kyllä kaipaan ihan joka ikiseen jumppaan. CFF:ssä nimittäin on ns. flash cardit eli kortit, joissa on kussakin aina kuvattu yksi jumppaliike. Kortissa on valokuva liikkeestä ja etupuolella korttia pikaselostus siitä, miten liike tehdään, ja takapuolella sitten vähän pitemmin juttua. Itse käytän niitä ihan aina jumpatessani, vaikka muistankin jumpan jo ulkoa. Minusta ne vaan ovat loistava apu jumppaamiseen, kun ei tarvitse selata mitään kirjaa eikä katsoa videota eikä muistella liikkeiden järjestystä (minusta ainakin CFF:ssä järjestyksellä on merkitystä, aika usein tehdään ensin liike ja sitten sille vastaliike). Tietysti lista liikkeistä ajaisi samaa asiaa, mutta silloin mukana ei ole valokuvaa ja tekstiä muistuttamassa siitä, miten liike tehdään. Ajattelin kyllä askarrella itselleni niistä Kasvoklinikan liikkeistä, joita luulen jatkossa käyttäväni, itselleni vastaavat kortit. Voin ne sitten lyödä samaan nippuun CFF:n korttien kanssa ja tehdä Kasvoklinikan liikkeitä aina, kun on sellainen fiilis, ilman että pitäisi alkaa kaivaa kirjaa esiin tms. No, saa nähdä saanko aikaiseksi ja jos saan, niin koska…:)

Kokonaisarvosana?

En nyt ala mitään numeerista arvosanaa antamaan jumpalle, mutta lopputuloksena voi sanoa, että kyllä tämä hyvä jumppa on! Nuo edellä luettelemani asiat ovat kuitenkin enemmän kauneusvirheitä. Ja jos Marja Putkisto tuolla jumpalla on pysynyt niin hyvinsäilyneenä kuin mitä hän on, niin jo siinä on ihan hyvä mainos jumpalle.

2 ajatusta artikkelista “No nyt se sitten piti viimein ostaa…

 1. Iiris

  Ohoh, sinäpäs olit sukkela! Meinasin nimittäin vielä tuoda joitakin näkökohtia esiin, mutta myöhäistä sinun suhteesi 😀 onnea vaan hankinnalle. Mutta muille tiedoksi, että tuo kirjan ja valitettavasti myös dvd:n hieman sekava rakenne ja kirjan ylimalkainen selostus liikkeistä on häirinnyt minuakin. Kovin täsmällisesti liikkeitä ei opasteta. CFF:ssä rakastan mm.sitä, että siinä on selkeä ja hyvin opastettu liikkeiden paketti. Siksipä CFF viime keväänä syrjäyttikin Putkiston kokonaan.

  Edelleen tarvitsen ehdottomasti CFF:ää mutta sen lisänä Putkistolla on näemmä oma tärkeä paikkansa. Siis minun tapauksessani. Yksilöllistä taitaa olla, mitä kenenkin naama tarvitsee. Ilmeisesti stressaantuneena kiristelen hampaitani, koska varsinkin purulihaksissa venyttelyt todella tuntuvat hyviltä. Ehkä se rentous sitten on pehmentänyt hamsterinpusseja, mene tiedä.

  Aika tyyris investointi tuo kyllä on. Hyvä muistaa, että esim. CFF:ssä hintaan kuuluu loistava asiakaspalvelu ja tarvittaessa varsin yksilöllinen opastus.

  Vastaa
 2. Minx

  Heh, olisin minä tuon Putkiston ostanut joka tapauksessa, vaikka olisitkin sen lievästä sekavuudesta ja ylimalkaisuudesta puhunut jo aikaisemmin. Tarvitsin vain jonkun kimmokkeen ostopäätöksen tekemiseen ja sinun kommenttisi nyt oli sellainen 🙂 Mulla tuntuvat purulihakset olevan suhteellisen rennot, mutta niska ja posket taas yllättävänkin kireät. Molemmissa venyttely tuntuu tosi makealta. En oikeasti ostaessani ajatellut, että Putkisto paljoa sen kummemmin vaikuttaisi noihin omiin ongelmakohtiini kuin CFF:kään, mutta toisaalta ajattelin ja ajattelen edelleen, että venyttely ja omien kasvojen parempi tiedostaminen tekee joka tapauksessa hyvää ja siihen minusta Putkisto antaa eväitä (antaa kyllä jo ihan mikä vaan jumppaaminenkin). Olen jo eilen illalla oppinut hymyilemään kitalaellani 😀 En ole koskaan aikaisemmin edes tajunnut, että sielläkin on jotain noinkin tahdonalaisia lihaksia.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.