Kihelmöintiä eli jatkokokemuksia Carolynin rasvoista

Muuten olen tykännyt kaikista tuotteista, mutta Botanical Masque on minulle vähän vaikea 🙂 Se on jauheen muodossa ja siihen on tarkoitus sekoittaa itse jokin sopiva neste, ja sitten tahna levitetään kasvoille. Laitoin nesteeksi maitoa, kun ei oikein muuta heti jääkaapista löytynyt ja … no, kaipa se jotain hienoa iholleni teki (no jos ei muuta, niin mies ainakin sai hyvät naurut, kun näki minut). Minä kun olen laiska ihminen ja aikaa on kovin vähän käytössä tällaiseen, niin se että pitää mennä tutkimaan jääkaappia, on vähän turhan hankala homma. Mutta kun ei tuota joka päivä tarvitse tehdä, niin ehkäpä sen saankin aikaiseksi.

Ohjeen mukaan kasvonaamio pitäisi laittaa aamulla, mutta kukas työaamuna sellaisia ehtii… Olen siis laittanut aina illalla kasvonaamion ja kun se pestään pois (niin, sieltä kaulalta ja dekolteesta myös… arvatkaas kastelenko itseni vyötäröön asti), niin päälle laitetaan sitten kahta eri seerumia ja vimpaksi kosteusvoide. Seerumit ja kosteusvoide eivät enää oikein sovi huulilleni (kosteuttava kasvonaamio siis tuntuu vaan ihan ihanalta myös huulilla) mutta muuten kasvoni tykkäävät. Kaikista niistä vuoronperään tulee jännästi kihelmöivä tunne iholle  – olisikohan syynä DMAE (Dimethylaminoethanol), jota noissa kaikissa on. Hmm. Tunne katoaa suhteellisen nopeasti, mutta sen korvaa jännästi tiukka tunne kasvoissa. DMAE:sta sanotaan että se tiukentaa ihoa ja toden totta, siltä ihoni tuntuukin. Onpas jännää. Selvästikin aikaisemmin käyttämäni voiteet ovat olleet vähemmän hienoja, koska en tunnista tuota tunnetta aikaisemmasta 😀 Huulille kannattaa laittaa jotain huulirasvaa tms. ennemmin kuin seerumeita tai edes kosteusvoidetta, ainakaan omat herkät atooppiset huuleni eivät oikein tykkää noista. Oma lempparini on Locobase Repair, jota käytän sekä käsivoiteena että huulirasvana.

Hassua, mutta se että purkkien mukana tuli erillinen ohjelma, jonka mukaan tuotteita käytetään, laskee ainakin minulla käyttökynnystä tosi paljon. On jotenkin tosi helppoa, kun voi katsoa vaan ohjelmasta, että jaaaa, tänään pitää käyttää tätä kasvonaamiota, okei, laitetaan siis se naamaan ja sitten vaikka ruoanlaittoon, Sitten kun kasvonaamion pesee pois, niin tarkistaa vaan että mitäs seuraavaksi nassuun ja sitten tehdään ohjeen mukaan. Carolynin ohjeessa kasvonaamioita yms. ekstraa käytetään tosiaan aina aamuisin, mutta minä kun en siihen mitenkään aamuhäslinkien takia pysty muuta kuin viikonloppuisin, niin olen tehnyt tämän homman iltaisin. Toimii oikein hyvin.

Sinänsä se kyllä pitää sanoa, että vaikka sisäinen kosteutus (ihan vedellä lähinnä 🙂 on iholle loistava asia, niin kyllä tämä ulkoinen kosteutus sekin saa aikaan aika kivoja asioita. Minusta kasvoni ovat jotenkin hehkeämmän näköiset. En nyt oikein tiedä kuinka paljon rusketus hämää silmää ja mikä oikeasti on noiden Carolynin rasvojen  ansiota. Mutta tuntuu minusta, että suunta on hyvä ja rasvat auttavat. Sama tulos kyllä tosin saattaisi olla millä tahansa muullakin rasvalla ja seerumilla ja … 🙂

En nyt oikein tiedä kuvittelenko, mutta olen ollut havaitsevinani, että aamulla kun herään, otsaryppyni ovat vähän vähäisempiä. Voi olla että olen yöllä kurtistellut vähän vähemmän kuin tavallisesti tai että kasvojumppa on alkanut tehota sille alueelle. Mutta voi myös olla että rasvoilla on vaikutusta tuohon. Tai sitten ei.

Sivuriesa

Näiden rasvojen käytöllä muuten on jo nyt havaittavissa sama ärsyttävä sivutulos, jonka olen huomannut ennenkin, kun olen naamaani läärännyt usemman kerroksen seerumeita ja rasvoja aamuin illoin: ihoni uusiutuu turhankin nopeasti. Kuivaihoisena en harrasta jokapäiväistä suihkussakäyntiä, mutta kasvoni pesen kyllä vähintään kerran päivässä. Tästä huolimatta ihoni tuntuu tavallaan kesivän koko ajan, siis kuollutta ihosolukkoa irtoaa siitä. Tiedättehän, samalla tavalla kuin mistä tahansa muualtakin kropasta. Minun ei tarvitse paljoa muuta kuin silittää vähän kasvojani (no ei tietysti tartte silitellä koko ajan, mutta kun vaikka kasvojumpatessa sitä on ihan pakko tehdä), kun sormiin jo irtoaa kuollutta ihoa. Yök 😦  On tietysti hieno asia, että uutta ihoa pukkaa alta ja eihän tämä mihinkään varsinaisesti näy, mutta… En vaan voi tykätä siitä, että kun naama vähän kutisee ja hieraisen sitä, niin samalla käsiini irtoaa jotain pöperöä. Ihon voi tietysti kuoria, mutta kuka jaksaa ja ehtii joka päivä kuoria naamaansa (en minä), ja liekö se niin hyväksikään pitemmällä aikavälillä jatkuvasti harrastaa. Onko tämä muillekin tuttu juttu? Onko mitään ratkaisuja asiaan? Itse olen huomannut, että jos rasvaan naamaani vähemmän, niin tätä ongelmaa ei esiinny. Ja osittain siksi aina välillä vedänkin naamaani aamulla vain päivävoiteen ja siinä onkin sen vuorokauden rasvaukset huulirasvaa lukuunottamatta.

6 ajatusta artikkelista “Kihelmöintiä eli jatkokokemuksia Carolynin rasvoista

 1. Iiris

  Kiva lukea käyttökokemuksia! Naamioiden kanssa mulla on aina ollut sama ongelma, että kyllähän ne naamasta vielä pesee pois, mutta kaulaa putsatessa tulee kasteltua itsensä tosiaan vyötäröön saakka. Kuivuuko ne naamiot vai onko ne kosteaa mönjää pois pestessä? Hmm, naaman kesiminen on minulla aika satunnainen ilmiö. Ehkä nykyinen kerran viikossa tehty kuorinta on vähentänyt sitä. Tosiaan, niin sen täytyy olla.

  Vastaa
 2. K.L.

  skincaretalk.com-foorumilla monet hehkuttavat http://www.ncnproskincare.comin mikrokuituliinaa, jolla voi putsata meikit ja samalla kevyesti kuoria pois kuollutta ihoa. Päivittäinen kuorinta on tuskin terveellistä, mutta kevyttä pyyhkimistä ei varmaan voi verratakaan johonkin rankempiin kuorintakäsittelyihin? Itse hommasin kyseisen rätin ja tykkään- Ihoni ei hilseile mutta ongelmani on pintakuivuus ja pienet tukkeumanyppylät jotka ovat nyt vähentyneet.:)

  Hintaa tuli postareineen n. 15e, aika paljon mutta kun piti päästä kokeilemaan kehuttua tuotetta…:D (Ehkä joku halvempi voisi toimia yhtä hyvin, en tiedä.)

  Vastaa
 3. Minx

  Toinen noista naamioista on ihan niin kuin päivävoiteen laittaisi – se on semmoinen aika kevyt rasva, joka ei tunnu mitenkään naamiolta eikä näykään kasvoissa lainkaan. Aivan ihanan tuntuinen kasvoissa, huulenikin tykkäävät siitä ja se on jo aika paljon sanottu 🙂 Tuntuu ihan turhalta pestä se pois, mutta uskollisesti olen tehnyt niin. Se naamio, johon pitää sekoitella jotain nestettä mukaan, on sitten ihan perusnaamion näköinen, kuivuu kasvoilla semmoiseksi hassuksi vaaleaksi maskiksi.

  Tähän Carolynin ”ohjelmaan” kuuluu ihon kuorinta kaksi kertaa viikossa, saa nähdä jos se vaikka tuota kesimisongelmaa vähentäisi. En ole kyllä ennen ollut mikään ahkera ihon kuorija, joten voi olla että tämä riittääkin poistamaan tuon ärsyttävän ongelman.

  Tuo mikrokuituliina onkin kiinnostava vinkki! Hmm, mahtaisikohan se auttaa teini-ikäisen epäpuhtaaseen ihoon. Olisi ainakin aika helppo tapa putsata naama. Mitä jos hommaisin niitä kaksi, äidille ja tyttärelle omat 😀

  Taidan muuten lisätä skincaretalkin foorumit tuohon linkkilistaani, sieltäkin löytyy kasvojumppa-aiheisia keskusteluja ja muuten hyviä ihonhoitojuttuja. Se minua vähän harmittaa, kun tuolta(kin) löytyy suht negatiivisia kommentteja CFF:stä. CFF:stä näköjään keskustellaan aika vähän foorumeilla, tiedä sitten miksi, ja se vähä mitä löytyy, ei kaikki ole kauhean suosiollista juttua. Pitäisi kai joskus koota kasaan noita erilaisia kommentteja ja kertoa oma mielipiteeni CFF:stä, olen nimittäin aika eri mieltä kuin kirjoittajat yleensä.

  Vastaa
 4. Iiris

  Minua myös ihmetyttää, miten vähän tuo CFF on foorumeilla esillä. Kun nyt olen itsekin kasvojumppa-aiheeseen ruvennut perehtymään, niin en tosiaankaan ymmärrä, mistä se johtuu.
  Onko muuten tuo Carolynin kuorinta-aineessa rakeita? Itselläni on kosmetologin suosittelema, kieltämättä hyvä mutta ulkomailta tilaamisesta huolimatta aika hintava aine, joka on rakeeton. Kun kuulemma minun herkälle iholle rakeet olis liikaa. Tiedä sitten mitä uskoa.

  Vastaa
 5. Minx

  Kyllä Carolynin kuorinta-aineessa on rakeita, joskaan ei kauhean isoa määrää, jotain jojoban siemeniä(?) tms. Minulla on atooppinen iho, mutta ei kuitenkaan mitenkään superherkkä tai hirveän kuiva. Pääsääntöisesti atooppisuutta ei varmaan edes huomaa, ellei joku reaktio ole päällä. Pystyn itse kuorimaan huulenikin tuolla kuorinta-aineella ja huulet mulla on se paikka silmien lisäksi, joka aina reagoi. Kokeilen uusia rasvojakin aina ekaksi huuliin ja niiden ympärille. Jos sille alueelle joku voide passaa, niin takuuvarmana sopii muuallekin kasvoille. Eli siis minulle tuo kuorinta-aine käy hyvin, mutta eihän sitä koskaan toisesta tiedä.

  Tämmöiset ainesosat näköjään siinä on:

  CLEANSING SCRUB – gentle, antioxidant exfoliating crème – 85% organic ingredients:

  Aloe barbadensis (Organic Aloe Vera) Juice, Cocos nucifera (Organic Coconut) Oil, Aspalathus linearis (Organic Rooibos Tea) Extract, Emulsifying Wax NF, Kosher Vegetable Glycerin, Olea europaea (Organic Olive) Oil, Palm Stearic Acid, Simmondsia chinensis (Jojoba) Wax Beads, Simmondsia chinensis (Organic Jojoba) Oil, Persea americana (Avocado) Oil, Hamamelis virginiana (Witch Hazel), Tocopherol (Vitamin E), Xanthan Gum (Polysaccharide gum), Salix nigra (Organic Black Willowbark)
  Skin Types: Mature, dry, normal, sensitive and combination. pH: 4.5 – 5.5. Scent-free

  Sitten siitä sanotaan:
  This scrub is full of aloe, which has a soothing effect on the skin. It also contains rooibos tea, an antioxidant that attacks harmful free radicals and limits their damaging effect. Combining those with gentle jojoba beads, this rich crème exfoliates without stripping or harming the skin. Rich in coconut, jojoba, olive and avocado oils, this is the perfect cleansing scrub that conditions and revitalizes the skin at the same time.

  Minä en oikeasti ymmärrä kosmetiikasta juuri mitään 😀 joten en osaa sanoa sinänsä sanoa noista aineista sen kummempaa tai hellävaraisuudesta. Taisin olla aika lailla mainoksen uhri, kun tilasin tuon Carolynin paketin, jotenkin vaan Carolyn osaa sanoa asiat sellaisilla sanoilla, jotka minuun vaikuttavat. Mutta en ole todellakaan tyytymätön uhri, päinvastoin, kyllä tämä on paras satsi kasvovoiteita, mitä minulla on koskaan ollut käytössä.

  Vastaa
 6. Iiris

  Oi kiitos kun taas niin perusteellisesti vastasit! Kosmetiikasta en itsekään niin paljoa tiedä, mutta luottamusta herättävät sellaiset tuotteet, joiden ainesosat on selkeästi ilmoitettu. Niin kuin nyt tällä Carolynilla. Kuorinta-aineen rakeet tai rakeettomuus ei välttämättä ole ihan yksiselitteinen juttu. Kyseinen kosmetologi sai asian noin esittäessään minut edustamansa sarjan tuotteiden käyttäjäksi. Niin että mainonnan uhreja tässä ollaan itse kukin 😀

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.