Poskijumppaaaa – ja ilmaisohjeiden ongelmia

Lisäsin jumppaohjesivulle tällaisen netin syövereistä löytämäni poskijumpan ohjeen Jannan kysymyksen ja oman vastaukseni inspiroimana:

Hymyile niin leveästi kuin mahdollista, huulet yhdessä. Yritä saada suupielet korviin. Nyrpistä sitten nenääsi. Tunnet kuinka poskilihakset nousevat ylös ja kuinka ne tekevät töitä. Pidä lihakset tiukasti jännityksessä samalla kun lasket kymmeneen. Rentouta. Toista 10 kertaa.

Tässä liikkeessä ei käytetä vastusta, mutta voit itse miettiä voitko jotenkin lisätä siihen vastusta käsilläsi. Minusta tämä tuntuu aika mukavasti poskipäissä.

Ilmaisohjeiden ongelmia

Näitä ilmaisohjeita kasvojumppaan kyllä löytyy netistä ihan kohtuullisen paljon. Muutamia olen laittanutkin tänne blogiini tarjolle. Olen kuitenkin aika varovainen näiden ohjeiden kanssa, koska usein ne (kuten tämäkin ohje) ovat täysin satunnaisia, ilman mitään linkkiä johonkin tunnettuun jumppaan. Sehän ei sinänsä tarkoita, että liikkeet olisivat huonoja, mutta niitä ei ole mietitty ja testattu ja periaatteessa saattaa olla, että joku liike voi olla vahingollinenkin. Lähinnä tosin tämä ongelma tulee vastaan silloin, jos ihan poljänä jumppaa.  Kyllä jumpalla nimittäin saa vähemmänkin hyviä tuloksia aikaan, jos jumppaa ”vääriä” lihaksia  – muutama millikin kasvoissa tekee todella paljon. Esim. leukalinjassa tämä näkyy: jos treenaa kovasti leuan alueen lihaksia, niin tuloksena saattaa olla turhan miehekäs leuka.

Lisäksi en itse kauheasti kannata kasvojen suhteen ”spot training” -ajattelua eli että jumpataan vain tiettyjä ongelmakohtia. Minusta kasvoja kannattaisi jumpata kokonaisuutena ja valmiissa ohjelmissa tämä kokonaisuus on mietitty … no … valmiiksi : ) Toisaalta tietysti parempihan on pienikin jumppa ja se, että joku paikka kasvoissa on kunnossa kuin ei mitään (höh, ensin sanon jotain ja kumoan heti perään omat ajatukseni).

Yritän itse siis tänne blogiini laittaa tarjolle sellaisia liikkeitä, jotka tuntuvat mielestäni järkeviltä ja vastaavat sitä, mitä olen muutenkin jumppaamisesta/jumppaohjeita lukenut, tai joista olen kuullut positiivisia kommentteja eri kasvojumppaajilta. Kovin kummoista kokonaisjumppaa ei niistä kyllä valitettavasti saa aikaan 😦

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.