Rasvausrumbaa

Lukijani kysyi kommenttiboksissa, että minkä vuoksi näyttää siltä, että olen luopunyt Owndocin tuotteiden käyttämisestä ja siirtynyt Environiin. En ole tainnut vähään aikaan kertoakaan mikä on tämän hetkinen rasvausrumbani 🙂 Ajattelin että vastaukseni näkyy paremmin varsinaisena postauksena kuin vastauksena kommenttiin, joten tässäpä tätä:

Vastaus on siis että käytän kyllä edelleen Owndocilta Infadolania ihan jokapäiväisessä käytössä, lähinnä huulirasvana, mutta sipaisen sitä kyllä muuallekin kasvoihin välillä, lähinnä silmien ympärille. Mikroneulauksen kanssa se on myös ihan ykkönen, koska pitää kosteuden tosi tehokkaasti ihossa. Sehän on valkovaseliinia, joten kasvovoiteena on aika hankala, kun naama kiiltää ja hiukset tarttuvat siihen kiinni 😀 Mutta huulirasvana siis ihan loistava.

Lisäksi käytän Owndocilta ostettua kuparipeptidiseerumia, sitä pienessä pumppupullossa olevaa, jossa on mukana hyaluronihappoa. Seerumi on ohjelmassa silloin, kun en laita iholle mitään C-vitamiinipitoista, sillä kupari ja C-vitamiini ovat huono yhdistelmä, ne saattavat reagoida keskenään ja voivat harmaannuttaa ihoa.

Retinolia voiteena (Tretinoin) ei ihoni kestä, olen kokeillut sitä moneen otteeseen, mutta päädyn aina kortisonikierteeseen, ja siinä ei ole kauheasti järkeä, että ensin lapan naamaani Retinolia ja perään kortisonia 😀 Se on siis väkisin jäänyt pois. Owndocin C-vitamiiniliuoksen kanssa oli vähän samaa ongelmaa, mutta ehkä tein siitä liian vahvan liuoksen. Eniten minua kuitenkin vaan vaivasi se, että en jaksanut odottaa riittävän kauan C-vitamiiniseerumin laiton jälkeen ennen kuin laitoin kasvovoiteen päälle ja tuntui että ehkä sitten C-vitamiinin tehot vähän siinä hävisivät.

Environiin olen siis päätynyt pääasiassa käytännön syistä. Haeskelin pitkään sopivaa A-vitamiinivoidetta ja kokeilinkin useampia, mutta luin sitten vissiin niin paljon Environ-hehkutusta, että päätin kokeilla ja tykkäsin kovasti tuotteista. Eniten pidän siitä, että niissä on yhdessä sekä A- että C-vitamiinit eli en periaatteessa tarvitse useampaa kuin yhden putelin, en edes seerumia iholle. No, käytännössä olen nyt kuitenkin alkanut taas kokeilla Retinolia, mutta vähän eri muodossa tällä kertaa eli Environin retinoliseerumia, ja tämän päälle siis normaali Environin kasvovoide. Jos lapan seerumia iholle liikaa, joudun taas turvautumaan kortisoniin eli aika varovainen saan siis olla. Olen pahimpiin kuivatuksiin myös tehnyt sitä, että laitan ensin seerumin, annan imeytyä, laitan Environin kasvovoiteen, annan imeytyä ja sitten lopuksi laitan päälle apteekin tosi rasvaisen perusvoiteen ja menen nukkumaan. Tuo rasvainen voide usein vähentää kortisonin tarvetta, mikä on ihan jees 🙂 Mutta atooppinen ihoni on kyllä aivan käsittämättömän hyvässä kunnossa tällä hetkellä – saa nähdä mitä talvi taas tuo tullessaan.

En ole mitenkään erityisen sitoutunut juuri Environin käyttöön. Tällä hetkellä voin rehellisesti sanoa, että se on juuri minun iholleni paras ihonhoitosarja, mutta jos vielä parempi tulee vastaan, niin kiinnostuneena tutustun ja olen valmis vaihtamaan. Environin tuotteista on kyllä aika vähän tietoa missään, siis esimerkiksi niiden A-vitamiinipitoisuuksista. Jos jotakuta kiinnostaa, niin minä voin kyllä naputella tänne rasvatuubin ja seerumin mukana tulevaa tuoteselostusta, jos niitä vaan on jossain minulla tallessa ja jotain muutakin näistä tuotteista, kyselkää vain.

2 ajatusta artikkelista “Rasvausrumbaa

 1. Tiina Sanalahti

  Kiitos perusteellisesta vastauksesta!
  Olen käyttänyt Environin c-quence sarjaa joitakin vuosia sitten ja olin hyvin tyytyväinen. Maata vaihdettuani ko. tuotteiden saanti muuttui hyvin hankalaksi ja ilahduinkin todella löytäessäni sinun blogisi kautta Sarah Vaughterin sivuston. Heidän Retinoliaan (0,05 %) olen käyttänyt nyt pari vuotta säännöllisesti. Alkaessani sen käytön sain selviä A-vitamiinireaktioita, mukavan punaisen näppyläihottuman leukaan ja kaulaan. Nyt reaktioita ei enää tule ja olenkin miettinyt, että kannattaisiko siirtyä vahvempaan, vaikka Sarah sanoo, että se on lähinnä acne-iholle. Päätellen ihoreaktioistani Environin vahvinkaan voide ei sisällä A-vitamiinia 0,05 %:a. Environin etuina pidän mm. sitä, että siinä on kuparipeptidit mukana. Harmi, etteivät myy netin kautta.
  Minäkin käytän nyt Owndocista tilaamaani kuparipeptidiseerumia ja C-vitamiiniseerumia (teen 20%:n liuoksen).
  Vaihteluna yllä mainituille tuotteille olen käyttänyt Bioeffect EGF-seerumia, joka on hämmästyttävän hyvä kosteuttaja.

  Vastaa
 2. kasvojenkohotus Kirjoittaja

  Environin voiteissa käytetään muutakin kuin retinolia, eli ihon vähän paremmin sietämiä A-vitamiinin muotoja. Se voisi osaltaan selittää miksi oma ihosi reagoi niihin vähemmän kuin Tretinoiniin. Mutta pitoisuuksissakin tietysti varmaan on eroja.

  Pitääpä tutustua tuohon Bioeffect EGF:ään itsekin.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.