Mikroneulaus avuksi harveneviin hiuksiin?

Pieniä päivityksiä 8.1.2012

Lukijani kyseli sähköpostissa neuvoja mikroneulaukseen, kun ongelmana on harvenevat hiukset. Hiuksethan voivat harveta monista eri syistä, jotkut sairaudet vaikuttavat hiustenlähtöön, samoin puutokset ja miehillä sitten tietysti hormonaaliset asiat (naisillakin). Huomattavan ikävä asia se joka tapauksessa on, varsinkin jos menee tosi vakavaksi. Itsellänikin ovat hiukset harvenneet huomattavasti nuoruuden päivistä, ehkä syynä on vaan ikä ja kenties välillisesti raudanpuutos, josta olen kärsinyt kroonisesti jo vuosikausia.

No, mikroneulausta voi joka tapauksessa kokeilla avuksi hiustenlähtöön(kin), sekä miehet että naiset. Mikroneulaukseen liittyvää tutkimusta yleensä ja etenkin tutkimusta mikroneulauksen käytöstä apuna hiustenlähtöongelmiin on vielä kovin vähän. Sinänsä logiikka kuitenkin on ihan järkevä: mikroneulauksen tuottama pieni vaurio ihossa ja sen aikaansaama ihon oman korjausmekanismin käynnistyminen tuo mukanaan päänahkaan lisää verenkiertoa ja se tietysti lisää hiustuppien saamaa ravintoa jne. Toisaalta mikroneulauksen avulla voidaan imeyttää lääkeaineita ihoon tehokkaammin kuin ilman mikroneulausta ja tämä mahdollisesti voi olla se suurempi apu mikroneulauksesta hiustenlähdön hoidossa. Valitettavasti en ole löytänyt kokemuksia mikroneulauksen tehosta hiustenlähdön suhteen, eikä minulla ole myöskään omakohtaisia kokemuksia.

Miten sitten pitäisi toimia, jos haluaa päänahkaan kokeilla mikroneulausta?

Tämä ohjeistus on Sarah Vaughterin webbikaupan ohjeista poimittu, eli: Toimitaan ihan vastaavasti kuin muutenkin mikroneulatessa eli normaalisti desinfioidaan iho jne. – voi siis seurata samoja ohjeita kuin muutenkin mikroneulauksessa. Jos käyttää Minoxidilia, niin sen voi imeyttää päänahkaan 0.2 mm rollerilla (lue voiteiden imeyttämisestä mikroneulausohjeistani, toimii ihan vastaavasti). Jotkut sanovat, että tästä voisi olla huomattavastikin apua. Aloita normaalia pienemmällä annoksella Minoxidilia, koska se imeytyy niin paljon normaalia paremmin, että sillä voi olla vaarallisiakin (joskin harvinaisia) sivuvaikutuksia. Jos kaikki menee hyvin, voit sitten hitaasti lisätä aineen määrää ja hoidetun alueen kokoa (eli älä aloita koko päänahasta heti). 0,5 mm rolleria voi sitten käyttää verenkierron parantamiseen päänahassa. Sarah Vaughter foorumeillaan erikseen sanoo, että pidempiä neuloja ei varmuuden vuoksi kannata päänahassa käyttää, ettei vahingoita hiustuppea. Jälleen kerran, tutkimusta tästä ei käytännössä ole, joten on vain syytä pelata varman päälle.

Jos sitten mietityttää päänahan (ja muutenkin karvaisen ihon) mikroneulaus esim. desinfioinnin kannalta, niin ei tarvitse huolehtia. Desinfiointi tehdään ihan vastaavasti kuin karvattomillakin ihoalueilla. Desinfiointiainetta ehkä kuluu kyllä enemmän. Täytyy tosin sanoa, että karvaisen alueen desinfiointi on oikeastaan aika toivotonta – olennaisempaa onkin tässä tapauksessa puhdistaa ja desinfioida rolleri aina huolellisesti käytön jälkeen, ettei siihen jää esimerkiksi hilsettä tai verta. Katso ohjeet tähän varsinaisesta mikroneulausohjeesta! Itse asiassa rollerin desinfiointi on aina tärkeintä, ihoa ei koskaan saa desinfioitua kovin perusteellisesti.

Helpointa on neulata juurista latvoihin yhteen suuntaan, ei edestakaisin. Pitkähiuksisten kannattaa neulata hiusten kasvusuunnan mukaisesti. Jos tästä huolimatta hiukset tarttuvat rolleriin kiinni, kannattaa käyttää ”leimasinta” tai ajella ihokarvat ennen mikroneulausta.

Jos hiuspohjan mikroneulaus arveluttaa, mutta haluaisi silti jotain yrittää tehdä päänahan verenkierron eteen, yksi foorumeilta lukemani kotikonsti on se, että seisaallaan kumartuu eteenpäin, pää alaspäin. Sitten käsin hellästi manipuloidaan päänahkaa, hieromalla tai tarttumalla hiuksiin kiinni ja kiskomalla. Huh, kuulostaa aika kamalalta, kun sen noin sanoo, mutta jos ottaa ison tukon hiuksia tukevasti läheltä päänahkaa käsiinsä, niin se on ihan ystävällistä ja tuntuu vaan mukavalta. Omalla vastuulla kuitenkin 😀 Minä itse harrastan sitä, että otan tosiaan ”hiusjuurista” kiinni ja nyin päänahkaa molemmille sivuille, sitten vaihdan käsien paikkaa jne. Se rentouttaa lihaksia ja lisää verenkiertoa, ja jos päänahka on kovin kireällä, löystyttää sitä. Ja sitäpaitsi tuntuu ihanalta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.