Lupa nauraa :D

Seilatessani ympärin webbiä kasvojumppajuttuja etsien olen törmännyt toinen toistaan ihanampiin keksintöihin ryppyjen poistamiseksi ❤ Voisin tässä blogissani esitellä niiden parhaimmistoa ja aloitella vaikkapa suuhun laitettavista jumppavimpaimista:

Facial-Flex on vähän niin kuin hevosen kuolaimet, jotka laitetaan suuhun ja sitten pureskellaan.

Toinen vastaava laite on Flexaway:

Facial-Flexissä luvataan, että 2 * 2 minuuttia päivässä käyttöä riittää, Flexawayssa jopa vain minuutti kahdesti päivässä. Ja tuloksien mainostetaan olevan hyviä: Facial-Flex vaikuttaa kasvojen, leuan ja kaulan lihaksiin, lisää voimaa ja parantaa lihasten muotoa. Flexawaysta sanotaan ”Experience a visible change to your face in a matter of weeks – not months. Once your face is in shape, only a single minute of your day maintains the transformation indefinitely.” Siis vain muutamassa viikossa on mahdollista saada kasvoissa aikaan näkyvää muutosta ja kunhan lihakset ovat kunnossa, vain yksi ainukainen minuutti päivässä pitää kasvot ikuisesti nuorina. Kuulostaa aika houkuttelevalta, eikös! Ennen ja jälkeen kuvatkin ovat mukavan näköisiä.

Ovatko laitteet ihan höpöhöpöä?

Hmm, enpä tiedä. Facial-Flexin sivuilla on lista oikeista tieteellisistä artikkeleista, joissa on tutkittu Facial-Flexin käyttöä erilaisten lääketieteellisten ongelmien hoitoon, puheterapiassa ja kauneudenhoidossa. Ihan vakuuttavan näköistä. Pitäisi tietysti vielä kaivella artikkelit esiin ja todella lukea, mitä niissä sanotaan, jotta voisi oikeasti olla vakuuttunut asiasta. Flexawaylla ei ole luetella mitään näin vakuuttavaa omilla sivuillaan, mutta tietysti voisi ajatella, että jos toinen laite toimii, niin kenties toinen vastaavanlainenkin toimisi. Molemmilla sivustoilla tietenkin ankarasti vakuutellaan muutenkin laitteen tehokkuutta, mutta sanojahan maailmassa riittää…

Ja mites näitä ”kuolaimia” sitten käytetään?

No, niiden käyttö on todella yksinkertaista. Perusidea molemmissa laittessa on se, että niissä on kuminauha, joka luo vastuksen lihaksille. Kasvolihaksilla sitten tehdään työtä tätä vastusta vasten. Laite laitetaan suuhun ja tosiaan vähän niin kuin pureskellaan. Laite ilmeisesti venyttää suupieliä kohti korvia – vähän niin kuin jos laittaisi etusormet suupieliin ja venyttäisi. Ja ymmärtäisin, että nyt on tarkoitus suun alueen lihaksilla pistää hanttiin tälle venytykselle (tämmöinen kasvojumppaliikekin on muuten olemassa Thomas V. Hagertyn jumpassa Shape your face, kokeilkaapa, ihan tehokas). Facial-Flexin ohjeissa sanotaan ”Press the corners of your lips against the resistance while forming an oval. Fully compress, then release.” Siis: Paina suupieliä vastusta vasten siten, että suusta muodostuu soikio. Purista, ja vapauta. Tätä tehdään kaksi minuuttia kahdesti päivässä (siis neljä minuuttia yhteensä). Voi olla, että tuotteen mukana tulevassa videossa on vielä lisäohjeita. Flexawayn videossa neuvotaan nostamaan kulmat ylös ja pitämään niitä korkealla, samaan aikaan sitten tehdään vastaavaa jumppaliikettä kuin Facial-Flexin ohjeissa kuvataan. Flexawayssa neuvotaan vielä, että samalla työnnetään huulia eteenpäin, vähän niin kuin pussaustyyliin. Idean kyllä tajuaa, kun katsoo tuota Tomin jumppakuvaa ja kokeilee omilla sormilla mitä tapahtuu.

Tuloksia/käyttökokemuksia?

Ennen ja jälkeen -kuvia tietysti löytyy molemmilta, uskokoon niihin ken tahtoo. Minä uskon enemmän siihen, mitä luen foorumeilta aitojen (toivottavasti) käyttäjien kokemuksia. Aika sekalaisia kokemuksia raportoidaan, Facial-Flexistä ehkä positiivisempia kuin Flexawaysta. Joillakin laitteet toimivat, joillakin eivät. Negatiivisimmat kokemukset ovat niitä, joissa käyttäjät valittavat, että laitteen käyttö on aikaansaanut suupieliin ikävät pussit (lähinnä Flexawayn käyttäjiä). Tähän tosin jotkut ovat todenneet, että laitetta on ehkä käytetty silloin väärin. Mutta molemmista laitteista raportoidaan sekä hyvää että huonoa. Jotkut kertovat, että apua on ollut todella paljon, jotkut sanovat että molemmat vempaimet (etenkin Flexaway), ovat silkkaa roskaa.

Itse sanoisin kyllä vaan että mene, tiedä… Kokeilematta ei voi varmaksi sanoa mitään. Selvästikin laitteet vaikuttavat isommallekin alueelle kuin vain Orbicularis oris -lihakseen eli suun ympärystään, mutta varmaankin ensisijaisesti siihen. Vähän olisin huolissani siitä, ettei tämä lihas kehittyisi liikaa. Agelessissä Louise Annette varoittaa, että tätä aluetta kannattaa jumpata hiukan varoen. Jos jumppaa aluetta liikaa, voi seurauksena olla nenä-ylähuuli ja alahuuli-leuka -välien pitenemistä ja sen seurauksena kasvot pitenevät. Lihas on sidoksissa esim. poskien lihaksiin ja sen seurauksena siis varmaan jumppa vaikuttaa mm. poskiin. Mutta ikävänä sivuvaikutuksena saattaa sitten olla myös hiukan apinamainen lookki, kun suun ympärystä kohoaa … auts. No, en osaa oikeasti sanoa juuta enkä jaata. Jos rakastaa kaikkia ihania vimpaimia, niin onhan tässä taas yksi semmoinen 🙂 Itse taidan kyllä kuitenkin luottaa vielä toistaiseksi ihan vaan perinteiseen jumppaamiseen.

Omia jumppatuloksiani

Ai että onko minulla perinteisen jumppaamiseni seurauksena näkyvissä niitä tuloksia, joista olen luvannut raportoida? Noh… en suoraan sanoen oikein tiedä 🙂 En millään malta pitää taukoa jumpasta kuin aina yhden päivän silloin tällöin, joten en oikeasti voi tietää, mitä tuloksia pitempi lepo toisi näkyviin. En voi väittää, että juuri nyt tuntisin itseni jumppaamisen seurauksena erityisen hehkeän näköiseksi, ennemmin päinvastoin. Mutta sen voin sanoa, että ihan satavarmana jumppa on saanut kasvoissani aikaan muutoksia! Ne vaan ovat vielä niin hienovaraisia, että eivät oikein näy kuvassa. Esim. poskipääni ovat alkaneet selvästi nousta ja poskien alle on alkanut muodostua lievää ”lommoa”. Leukalinjani on muuttunut, nenänvarteni on tavallaan leveämpi (kuulostaa pahalta, mutta luulen että lopputulos on hyvä), pussit poskipäiden yllä ovat pienentyneet ja silmien alla olevat kuopat ovat alkaneet täyttyä, nenän rypyt silmien välissä ovat ihan vähän siloittuneet, nenä-suupieli -juonteet ovat loiventuneet. Silmäni ovat ehkä vähän avoimemmat kuin ennen. Otsani on edelleen aika ryppyinen (siis ryppyisempi kuin aikaisemmin) ja ihan niin kuin suupieleni olisivat enemmän alaspäin, auts. Olen sitä mieltä, että olen omaan silmääni vähän ”keskeneräisen” näköinen 😀 Mutta jälleen kerran pitää sanoa, että sivullinen ei varmaan kasvoissani huomaa mitään, eikä kamerakaan. Itse olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että olen matkalla kohti parempaa tulevaisuutta – eh… no, ainakin hivenen eri mallisia kasvoja.

Jos joku muuten sattuu huomaamaan, että kirjoittajan nimi on vaihtunut blogissani ”kasvojenkohotuksesta” ”minxiksi”, niin ihan sama henkilö täällä silti naputtelee juttuja – en vaan blogia luodessani tiennyt, että valitsemani nimi jää näkyviin kirjoittajan nimimerkkinä. Ja no, ”kasvojenkohotus” nyt on vaan minusta niin ärsyttävä nimimerkki, että oli pakko vaihtaa se 🙂

2 ajatusta artikkelista “Lupa nauraa :D

 1. Kata

  Nyt vasta jostain mystisestä syystä aloin lukea tätä blogia. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. 😉

  Tokiossahan oli kaikennäköisiä naamajumppaan liittyviä juttuja, näin jälkikäteen sen tajuaa. Muistan siellä katselleeni sellaista ”leukaliiviäkin” – miksi ihmeessä en ostanut sellaista?! Lähdetäänpäs Japaniin shoppailemaan! 😉

  Vastaa
 2. Minx

  Aion ehdottomasti jossain vaiheessa kirjoittaa jutun siitä, mitä kaikkea ihanaa jaappanilaiset ovat keksineet tältä saralta! Eksyin joku aika sitten minkälie webbikaupan sivulle ja … oooo, mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyikään 😀 Aika ristiriitaisin tuntein niitä romppeita selasin läpi, mutta päällimmäisenä oli kyllä hellät fiilikset japanilaisten loppumattomalta tuntuvaa kekseliäisyyttä kohtaan! Mutta juu, sinne vaan hypistelemään niitä ihanuuksia omin pienin kätösin, onhan se toista kuin näytöltä 😛

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.