Jack LaLanne <3

Uuuuu, ehdottomasti suosittelen kaikille katsottavaksi Jack LaLannen kasvojumppavideoita Youtubesta 😀 Niitä löytyy kaiken kaikkiaan kolmekymmentä ja kaikki ovat yhtä hauskoja. Tuo LaLanne on muuten nuorempana ollut myös melkoista silmänruokaa, mmm… Ai että kuka kumman Jack LaLanne? No en minäkään tästä Ameriikan maan kuuluisuudesta tiennyt mitään ennen kuin aloin penkoa kasvojumppajuttuja. Hän on fitness-guru ja terveellisen ruoan puolestapuhuja ja melkoinen teräsvaari  – syntynyt 1914 ja nyt, 95-vuotiaana, edelleen voimissaan. Hän harrastaa aktiivisesti liikuntaa, viettää puolisentoista tuntia päivästään kuntosalilla ja sen päälle vielä ui tai kävelee puoli tuntia. Suunnitteli muuten Wikipedian mukaan uivansa 95-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi kolmisenkymmentä kilometriä… Olispa itse tuon ikäisenä noin vetreässä kunnossa!

Näitä LaLannen kasvojumppavideoita löytyy Youtubesta siis kunnioitettavat 30 kappaletta ja siksi en linkkaa niitä kaikkia tähän, vain muutaman. Parhaiten videot löytyvät laittamalla Youtubeen hakusanoiksi ”jack lalanne face workout” ja halutessa vielä jonkun numeron perään, jos hakee jotain tiettyä videota.

Eka jumppavideo:

Jumpataan kaulaa ja dekolteeta (tosi hyviä liikkeitä muuten):

Auts että nauroin tälle 😀

Videot ovat lyhyitä, pääsääntöisesti 2-3 minuutin mittaisia. Niistä oppii myös mukavasti kasvojumpan perusasioita, mutta niissä ei juuri kyllästytetä katsojaa tarinoimalla pitkiä juttuja eri lihaksista. Alkuperäistä ideaa en varmaksi tiedä, mutta kun videoita on tuo maaginen kolmekymmentä kappaletta, niin varmaan ideana on aina tehdä yhden videon sisältämä jumppa päivässä. Kuukauden päästä siis voi katsoa, onko tuloksia tullut 🙂 Nämä jumpat ovat kyllä sitä tyyppiä, jota epäkohteliaasti kutsun naamanvääntelyksi, koska niissä käytetään hyvin vähän vastusta. Mutta kuten olen aiemmin sanonut, ei semmoinenkaan jumppaaminen turhaa ole, ei vaan ihan niin tehokasta. Ja no, ainahan vastusta voi laittaa vähän lisää niissä liikkeissä, joissa vastusta käytetään. Ja edelleen, jos näitä liikkeitä tekee oikein perusteellisesti ja tehokkaasti, niin ihan varmasti tuntuu!

Äh, nyt iski tunne, että pitäis laittaa joku ”standard disclaimer” jonnekin tänne sivulle ja sanoa, että ”en ole mikään jumppaamisen ammattilainen, joten jos kokeilet niitä juttuja mitä täällä ehdottelen, niin se on omalla vastuullasi”. Lähinnä tämä tuli mieleen siitä, kun puhuin tuosta vastuksen lisäämisestä. Oikeasti en todellakaan tiedä niin paljon kasvojen lihasten toiminnasta, että voisin kauheasti neuvoa, miten jotain liikkeitä kannattaa modifioida. Itse teen aina niin, että käytän valmiita jumppaliikkeitä, ja aika lailla toimin ohjeiden mukaan. Vastusta tosiaan saatan laittaa lisää, mutta silloinkin kyseisen jumpan tyyliin sopivasti. Mutta enpä taida moista lausahdusta mihinkään muualle laittaa. Nyt olen sen kerran sanonut, saakoon luvan riittää 😛

Olis muuten todella hauskaa kuulla, jos joku päättää testata kuukauden ajan näitä LaLannen jumppia! Haluaisin kuulla millaisia tuloksia tulee. Pliiiiis, testatkaa joku ja kertokaa miten kävi 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.