Käsien hierontaa ja jumppaa

Käsien hierominen ja jumppaaminen kannattaa aina aloittaa siten, että ottaa pois käsistä kaikki korut: sormukset, rannekorut ja kellon. Kädet myös kannattaa rasvata kevyesti ennen hieronnan aloittamista tai käyttää hierontaa apuna rasvan imeyttämiseen käsiin.

Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilta

Carolyn’s Facial Fitnessin sivuilla on kiva käsihierontaohje (sivun lopussa), jolla Carolyn itse ainakin sanoo saaneensa kätensä nuorekkaamman näköisiksi. Carolyn sanoo, että jos tätä käsijumppaa tekee pari kertaa päivässä molemmille käsille, niin neljän viikon sisään pitäisi alkaa näkyä mukavia tuloksia sekä käsien ulkonäössä että siinä, miltä kädet tuntuvat.

Kauneuden kirjasta vuodelta 1950

Irma Andersinin kirjassa Kauneuden kirja – Terveyden- ja kauneudenhoidon ohjeita naisille vuodelta 1950 on myös käsijumppaohje:

Käsijumpassa käsiä pyöritellään ranteesta sisään ja ulospäin, avataan ja suljetaan käsiä voimakkaasti, avataan ja suljetaan sormia ja lopuksi kädet pannaan sormet levällään vastakkain, painetaan lujasti toisiaan vasten ja väännellään käsiä ylös- ja alaspäin. Lopuksi hierotaan käsiä: sormi kerrallaan koko sormen pituudelta, sitten koko kättä pyörivin liikkein sormenpäistä aina kyynärpäähän asti.

Coffret de Maquillage -blogista

Coffret de Maquillage -blogissa on hyvä käsien hierontaohje, aika saman tyyppinen kuin Carolynin ohje.

Ankaraa jumppaamista

Jos sitten käsiinsä haluaa oikeasti voimaa lisäksi, käsien lihaksia voi jumppailla siinä, missä mitä tahansa muitakin lihaksia. Samalla verenkierto käsissä elpyy ja ihokin saa siitä samalla osansa. Lisäksi, kun käsien lihakset ovat hyvässä kunnossa, kädet eivät vanhemmitenkaan ole niin luisevat kuin mitä täysin ilman jumppaa. Eli niin kuin muuallakin kropassamme: pinnasta kyllä kannattaa pitää huolta, mutta jos pinnan alla on pelkkää pullamössöä, niin ei se kaunis kuori oikein riitä 🙂 Käsien jumppaamiseen on kehitelty erilaisia vehkeitä, mutta myös ihan erikseen oma jumppansa, joka lisää sormivoimaa, notkeutta ja sormien koordinaatiota. Lisätietoja löytyy tästä artikkelistani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.